Majk SpiritInstagram/majkspirit/
StoryEditor

Majk Spirit čelí kritike za fotografiu s ministrom vnútra. Konečne prelomil mlčanie. Bola Pellegriniho podpora zaplatená?

Majk Spirit čelí kritike za spoločnú fotografiu s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD). On sa však bráni a tvrdí, že je apolitický. Okrem toho naznačil, že známe tváre dostali za podporu kandidátov pred prezidentskými voľbami peniaze.

Lajkuj Brainee.sk na

Hoci sú prezidentské voľby dávno za nami, stále debaty okolo predvolebného diania stále v našej spoločnosti rezonujú. Zvolenie Petra Pellegriniho za prezidenta už nie je na sociálnych sieťach takou témou, ako pred pár týždňami, no  jeho podpora zo strany viacerých verejne známych osobností stále rezonuje. Ľudia diskutujú o tom, či napríklad Rytmus, Jasmina Alagič alebo Attila Végh boli za svoju podporu zaplatení.

Teraz sa však začala riešiť aj ďalšia kauza a kritika sa spustila na rapera Michala Dušičku alias Majka Spirita. Ten sa pred časom odfotil spolu s ministrom vnútra Matúšom Šutajom Eštokom a ľudia tomuto spojeniu prinajmenšom nerozumejú, páše portál Antiyoutuber

Ľudia ho kritizujú, on sa však bráni. Tvrdí, že je apolitický a nikto by za fotografiou nemal hľadať nič. Deň predtým vraj ani nevedel, ako minister vnútra vyzerá. Okrem toho Spirit naznačil, že celebrity boli pred prezidentskými voľbami platené za podporu jednotlivých kandidátov.

image

Smršť medzi influencermi po voľbách. Pil C-ho vyháňajú zo Slovenska, Attila prišiel o sponzora a Rytmus zase nič nepochopil

Všetko spustila fotografia

Minulý týždeň oslávil zbor Hudba Ministerstva vnútra SR sedemdesiate piate výročie svojho vzniku. Spolu s orchestrom vážnej hudby vystúpila na podujatí v Slovenskom národnom divadle aj skupina Desmod, Aleš Jenis, Ľubica Vargicová a raper Majk Spirit. Zúčastnili sa na ňom aj mnohí slovenskí politici, vrátane ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka, ktorý sa podelil o niekoľko príspevkov.

Medzi Eštokovými príspevkami bola aj fotografia s Majkom Spiritom. „Ženy treba ľúbiť, na tom sme sa zhodli,“ napísal vtedy s odkazom na text jednej z najpopulárnejších Spiritových piesní. „Mám rád ľudí, ktorí sa neboja experimentovať a prekračovať hranice. Výsledky sú často bravúrne, potešujúce a inšpirujúce. Toto sa parádne podarilo aj spojením 75 - ročnej Hudby ministerstva vnútra SR a Majka Spirita​,“ vysvetlil a dodal, že ho stretnutie so Spiritom veľmi potešilo.

Kritika prišla rýchlo

Takmer okamžite po zdieľaní fotografie ministrom vnútra sa začali objavovať negatívne reakcie na ďalšie spojenie rapera s politikom. Ľudia si skrátka myslia, že raperi by mali byť apolitickí, a ak nie sú, mali by podporu politickej strany komunikovať lepšie ako fotkou na Instagrame.

Navyše medzi priaznivcami politickej strany HLAS - sociálna demokracia, ktorej je Eštok členom, nie je až tak veľa mladých používateľov sociálnych sietí. Aj preto sa na Spirita zniesla vlna kritiky.

image

Už žiadna bagetejšn. Attila Végh doplatil na svoje ostré vyjadrenia, spoluprácu s ním nepredĺži ani známa bagetáreň

Spirit prelomil mlčanie

Raper o tejto situácii dlho mlčal, ale teraz sa konečne vyjadril na Instagrame. Vyjadril nádej, že nebude potrebné žiadne vysvetlenie, a uviedol, že k reakcii ho prinútilo nespočetné množstvo správ. „Ako umelec som apolitický! Tak to bolo, a tak to aj zostane. Slovenskej politike nevenujem ani minútu svojho času, absolútne ju nesledujem,“ uviedol na sociálnej sieti.

Priznáva, že pozná najznámejšie postavy slovenskej politickej scény, ale doplnil, že deň pred koncertom ani netušil, kto je slovenský minister vnútra. Zistil to, až keď sa stretli na podujatí a „tento milý chlapík“, ako označil Spirit Eštoka priznal, že je jeho veľkým fanúšikom.

Svojich fanúšikov požiadal, aby prestali politizovať jeho akcie. Podľa neho je fotografia len fotografia a koncert je len koncert. Za príspevkom nie je nič viac. Tvrdí, že keď bude mať chuť angažovať sa v politike, oznámi to politicky iným spôsobom ako fotografiou na sociálnych sieťach. „Zatiaľ zostávam politicky nebinárny, takže či si ma spájate s pravicou alebo ľavicou, je zatiaľ vaša špekulácia,“ uzatvoril.

image

Si tučná, schudni, povedal známy influencer. Na sociálnych sieťach je za svoje poznámky pod paľbou kritiky

S Hlasom mal "tú česť" už v minulosti

Pre úplnosť treba dodať, že špekulácie o podpore strany Hlas neodštartoval nedávny koncert, ale len zosilnil. Hoci Majk Spirit tvrdí, že bol vždy apolitický a koncert je len koncert, nejde o prvé vystúpenie spojené s menovanou politickou stranou.

Už minulé leto vystúpil na podujatí, ktoré bolo koncipované ako „rozlúčka s letnými prázdninami“. A kto pozval návštevníkov na toto podujatie? Nikto iný ako predseda strany Hlas a novozvolený slovenský prezident Peter Pellegrini. Na podujatí vystúpili iba Spirit a slovenské popové duo TWiiNS.

image

Dwayne Johnson ukradol Willovi Smithovi prvenstvo. The Rock sa stal najsledovanejším hercom na TikToku

Platená podpora?

Vo vyhlásení na Instagrame k fotografii s ministrom vnútra napísal, že dokázal, že je apolitický tým, že na rozdiel od iných slovenských umelcov pred prezidentskými voľbami verejne nepodporil žiadneho kandidáta. Nemal však na mysli koncert z minulého leta, ale pravdepodobne situáciu okolo Rytmusa, Jasminy Alagič, Atillu Végha a ďalších.

Od konca volieb sa špekulovalo o tom, či za svoju podporu nedostali zaplatené, čo Spirit teraz medzi rečou takmer potvrdil. „Zachoval som si neutralitu, aj keď som na tom mohol pekne zarobiť. Vaša dôvera v moju nezávislosť a integritu je pre mňa dôležitejšia ako peniaze,“ napísal a dodal, že srdce je viac ako peniaze.

Známe osobnosti, ktoré Pellegriniho podporili pred druhým kolom prezidentských volieb, stále odmietajú, že by mali od niekoho dostávať finančné odmeny.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 10:59