V prvej súťaži krásy svojho druhu sa stretnú počítačom vytvorené dámy.Instagram/Only.emilypellegrini, Fit_aitana/
StoryEditor

Kto získa virtuálnu korunku Miss AI? V prvej súťaži krásy svojho druhu sa stretnú počítačom vytvorené ženy

Michal Čiernik17.04.2024., 13:00h

Fanvue Miss AI bude prvou súťažou krásy len pre modelky vytvorené umelou inteligenciou. Súťažiace budú hodnotené podľa krásy, technológie a vplyvu na sociálnych sieťach.

Lajkuj Brainee.sk na

Umelo vytvorené modelky, ktoré poslednú dobu zaplavili sociálne siete, si budú môcť zmerať svoje sily v prvej súťaži krásy svojho druhu. Najkrajšie dámy vytvorené umelou inteligenciou si rozdelia 20-tisíc dolárov, čo je skoro 19-tisíc eur.

Tieto digitálne krásavice budú hodnotené podľa podľa krásy, vplyvu na sociálnych médiách a zručnosťou ich tvorcov v používaní nástrojov AI.

image

Pellegrini valcuje svojimi fotkami. Spolu so sestrou zarábajú stovky tisíc napriek tomu, že neexistujú

Ak by si sa chcel zúčastniť, stačí, keď odošleš obrázok ženy vygenerovaný AI a odpovieš na zoznam otázok. Medzi nimi sú základné klišé otázky, ako napríklad „ako by si urobil svet lepším miestom?“ až po technické detaily použitej AI. 

Spoločnosť Fanvue, ktorá ceny organizuje, tvrdí, že očakáva, že sa do súťaže zapíšu tisíce účastníkov. Tí budú následne zaradení do top 10 pred vyhlásením posledných troch na májovom online odovzdávaní cien. „Dúfam, že sa táto udalosť stane Oscarmi medzi tvorcami AI,“ prezradil podľa Daily Mail Will Monanage, spoluzakladateľ Fanvue.

AI influencerky v porote  

Hodnotiť ich bude odborná porota pozostávajúca zo štyroch porotcov s odbornými znalosťami vo svete marketingu a modelingu. Pravdepodobne najneobvyklejším detailom súťaže je však to, že dvaja porotcovia budú tiež generovaní AI.  

Konkrétne ide o Aitanu Lopez a Emily Pellegrini, z ktorých každá získala státisíce sledovateľov na sociálnych sieťach. Samozrejme, v skutočnosti budú posudzovať súťažiace ich tvorcovia.

K nim sa pripoja aj dvaja ľudskí porodcovia: Sally Ann Fawcett, jediná britská historička súťaží krásy, a Andrew Bloch, PR poradca Lorda Sugara, britského obchodného magnáta a politika.

Víťazka súťaži krásy si vyhrá 13-tisíc dolárov, vicemiss vyhrá 5-tisíc a modelka na treťom mieste 2-tisíc.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 12:04