Najpopulárnejší slovenskí YouTuberiInstagram/gogomantv x radek_kukush, expl0ited_, asimistermt, duklock
StoryEditor

Toto sú top slovenskí YouTuberi. Zabávajú a vzdelávajú milióny ľudí, niektorí však dali postupne prednosť iným sociálnym sieťam

Miroslav Kamody07.03.2024., 13:30h

Niektorí nestrácajú na popularite ani po tom, čo prestali pravidelne pridávať videá, iní sa na nich postupne doťahujú. Slovenskej YouTube scéne kraľujú výlučne muži.

Lajkuj Brainee.sk na

Pokiaľ sa túžiš stať YouTuberom, snažíš sa dobehnúť vlak, ktorý ti ušiel pred pätnástimi rokmi. Práve vtedy začal jeden z najväčších internetových boomov, ktorý dostal do popredia skupinu mladých a šikovných Slovákov, ktorých môžeme pokojne označiť za prvých internetových influencerov na našom území.

V priebehu rokov si vybudovali veľmi silnú základňu, pričom prekonať ich bude v súčasnosti poriadne náročné. Mladá generácia sa presunula na iné sociálne siete - Instagram či TikTok. Aj preto niektorí z YouTuberov urobili to isté, prípadne začali pridávať videá v omnoho nižšej kadencii ako tomu bolo v minulosti.

image

Je predpovedanie budúcnosti trend alebo dielo Satana? Lady Zika hovorí o Bohu a kritizuje čarodejníctvo aj tarotové karty

Portál Visibility zoradil top slovenských YouTuberov podľa počtu ich sledovateľov s aktuálnymi štatistikami platnými pre tento rok. Kto je na vrchole a kto už neprídava takmer žiadne videá?

GoGoManTV (počet odberateľov - 1,77 milióna)

GoGo, vlastným menom Daniel Štrauch, je aj po rokoch najpopulárnejším YouTuberom na slovenskej scéne. Začínal s letsplaymi - hraním a zároveň komentovaním hier. Od svojich začiatkov sa vypracoval na rešpektovaného influencera, ktorý nastavil latku aj pre ostatných. 

Posledné video o testovaní Apple Vision Pro pridal pred dvomi týždňami, predtým bol na YouTube štyri mesiace neaktívny. Videá pridáva už len sporadicky, fanúšikovskú základňu si však stále drží ďaleko pred ostatnými

Expl0ited (počet odberateľov - 957 tisíc)

Prievidžan Peter Altof je už viac influencerom a podnikateľom než YouTuberom. Obsahovo tvoril naozaj všetko - od skečov, cez rôzne výzvy, zábavné videá, až po sociálne experimenty a edukatívne cestovateľské vlogy. Aj on však začínal pri hraní hier.

Na YouTube však už nie je vôbec aktívny - posledné video pridal pred rokom. Neznamená to však, že sa úplne stiahol. Podobný obsah tvorí na iných sociálnych sieťach, najmä Instagrame a TikToku.

Asimister (počet odberateľov - 949 tisíc)

Maxim Hrečin, na internete známy pod prezývkou Asimister, je aktuálne na najlepšej ceste prekonať Expla a následne aj ako druhý YouTuber miliónovú hranicu odberateľov na tejto platforme. Do popredia sa dostal najmä videami z hrania GTA V, pričom nové videá pridáva pravidelne aj v súčasnosti.

Visibility pripomína, že Asimister je známy aj svojou viacjazyčnosťou - ovláda ruštinu, ukrajinčinu, angličtinu, češtinu, slovenčinu a trochu aj poľštinu. Ľudí v prvom rade zabáva, stále uverejňuje videá z hier, ale aj rôzne reakcie na aktuálne trendy.

Duklock (počet odberateľov - 811 tisíc)

Len málokto má takú kadenciu nového obsahu, ako Dušan Brachna. Influencer, YouTuber a grafický dizajnér ťaží z rokmi budovaného kanálu aj spoluprác. K tvorbe ho inšpiroval samotný GoGo a s natáčaním videí začal už na strednej škole. Má niekoľko kanálov, pričom na hlavnom sa preslávil sériou #ME, kde reaguje na rôzne aktuálne internetové trendy.

V roku 2020 sa objavil v jednom z videí slávneho YouTubera PewDiePiaa a je prvým slovenským YouTuberom, ktorý dosiahol na Reddite viac než 100-tisíc fanúšikov. 

Menameselassie (počet odberateľov - 785 tisíc)

Bratia Slažanskí zobrali svojho času slovenský internet útokom, starší Matej je však stále populárnejší ako jeho brat Jakub (na internete vystupuje ako Evžen a nájdeš ho nižšie v zozname). Tvorí rôzny obsah, pričom si stále zachováva svoju úprimnosť, ktorá ho dostala tam, kde je dnes. Videá na svoj kanál však pridáva už len sporadicky.

Inak, obsah netvoria len samotní bratia. Visibility pripomína, že ich otec je známy pod pseudonymom ujo Paťo Strasil a vytvára vlastné videá, Selassieho mama zase vlastní kanál s názvom Lazane Brunovské.

A komu ďalšiemu sa podarilo dostať do top 12? Nechýba v ňom obľúbený PPPíter či vzdelávací kanál JurajVie. Nižšie nájdeš zvyšok zoznamu:

  • To je ten náš Matúš (počet odberateľov - 355 tisíc)
  • PPPíter (počet odberateľov - 252 tisíc)
  • JurajVie (počet odberateľov - 235 tisíc)
  • Evžen (počet odberateľov - 231 tisíc)
  • Sajfa (počet odberateľov - 195 tisíc)
  • The Bača (počet odberateľov - 172 tisíc)
  • BeWise (počet odberateľov - 127 tisíc)
menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 15:28