Jan BendigProfimedia
StoryEditor

Útok múkou na Jána Bendiga bol podvod. Spevákovi teraz hrozí trest, že úrady zamestnal zbytočne

iDnes.cz22.02.2024., 12:25h

Spevák Jan Bendig sa nestal obeťou útoku múkou, ako sám všade rozhlasoval. Celú udalosť s „páchateľom“ v skutočnosti zinscenoval, informoval podľa redakcie Showtime televízie Prima hovorca pražskej polície Richard Hrdina. Spevákovi tak hrozí až päťdesiattisícová (necelých 2-tisíc eur) pokuta za krivé vysvetlenie.

Lajkuj Brainee.sk na

„Kriminalisti z odboru extrémizmu a terorizmu incident na českom slávikovi preverili a zistili, že obaja účastníci boli dohodnutí. Z toho dôvodu sa trestný čin nestal a celý prípad bol odložený. Všetci aktéri sú však podozriví zo spáchania priestupku krivého vysvetlenia a vec bude odovzdaná príslušnému správnemu orgánu na prešetrenie. Hrozí im pokuta až do výšky 50-tisíc,“ potvrdil redakcii iDnes Hrdina.

image

Poznáme víťazov Českého slávika. Galavečer okrem bohatého programu ponúkol aj rasistický škandál

Bendigov manažér a partner Lukáš Rejmon o zinscenovaní scénky nevie. „Nechápem, prečo by to malo byť zinscenované,“ povedal redakcii Showtime. Po „útoku“ pokračoval Bendig v hre ďalej. Tvrdil, že ho to zlomilo.

Každý hovoril svoju verziu

„Furt nenachádzam tie správne slová čo k tomu povedať. Mrzí ma to. Naozaj moc. To, že celý život musím stále niektorých ľudí presviedčať o tom, nech ma nehádžu do jedného vreca a nepozerajú na mňa cez prsty, je už niekedy psychicky fakt unavujúce. Nebudem klamať, ale včera ma to chvíľu po tom incidente totálne zlomilo a nevedel som, čo si mám myslieť a čo robím zle...,“ písal Bendig na Facebooku.

image

Jan Bendig

Profimedia

Na sociálnej sieti sa vyjadroval aj „útočník“. „Rád by som sa ospravedlnil Jánovi Bendigovi za to, čo prebehlo teraz v piatok na Českom slávikovi. Nebolo to nič osobné a rozhodne to nebolo nič rasistické. Myslím, že žiadnu narážku si počuť nemohol, neviem, prečo to niektoré médiá zverejňujú. Nič také som nepovedal,“ uviedol na Instagrame muž s užívateľským menom Vlk Luk Proch a zverejnil svoju snímku zo služobne polície, kam prišiel podať vysvetlenie.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 15:43