Jan Bendig.David Kundrát/..czech News Center A.s./Profimedia - Standardni Obsah
StoryEditor

Nie som nácek. Šlo o niečo iné, reaguje muž, ktorý na Slávikovi zaútočil na Bendiga

iDnes.cz27.11.2023., 13:00h

Spevák Jan Bendig (29) bol v sobotu pred odovzdávaním cien Český slávik na červenom koberci posypaný múkou. Na druhý deň vydal vyhlásenie, že po útoku skolaboval. Objavili sa aj pochybnosti, či incident nebol účelovo zinscenovaný. Útočník sa na sociálnych sieťach priznal, uviedol, že útok nebol rasovo motivovaný, a spevákovi sa ospravedlnil.

Lajkuj Brainee.sk na

„Chcel by som sa ospravedlniť Janovi Bendigovi za to, čo sa stalo v piatok v Českom slávikovi. Nebolo to nič osobné a už vôbec nie rasistické. Nemyslím si, že by ste mohli počuť nejaké narážky, neviem, prečo to niektoré médiá zverejňujú. Nič také som nepovedal," uviedol na Instagrame muž s používateľským menom Vlk Luk Proch a zverejnil svoju fotografiu z policajnej stanice, kam prišiel podať vysvetlenie, píše IDnes.cz.

„Prišiel som, hodil som múku, len ste tam boli prvý. To sa jednoducho stáva. Prišiel som asi o 20 minút skôr, ale nečakal som, že tam budete práve vy prvý," vysvetlil.

„Ale musel som. Ide len o to, aby som všeobecne narušil Českého slávika. Ochrankabola na nič,“ dodal. Útočník tvrdí, že „nemá nič proti Rómom, nie je xenofób ani nácek“.

image

Poznáme víťazov Českého slávika. Galavečer okrem bohatého programu ponúkol aj rasistický škandál

Vyvrátil tiež informácie, že celá scéna s múkou bola nahraná v snahe zviditeľniť speváka. Cez víkend sa na internete objavilo video, na ktorom si Jan Bendig pripíja s dotyčným mužom v bare. Útočník to potvrdil na Instagrame.

„Jana Bendiga osobne nepoznám, raz bol v mojom bare. Povedali sme si tam - ja som Lukáš, ja som Ján, to je všetko. Takže to video, ktoré koluje po internete, nie je o tom, ako sa poznáme. Išlo o bezpečnosť. Chcel som len ukázať, že tamojšia ochranka je úplná s*ačka,“ vysvetlil motív svojho konania a s vďakou odmietol pozvanie na koncert Jana Bendiga, s ktorým spevák prišiel deň po incidente vo vyhlásení na Facebooku.

image

Spevák Jan Bendig.

Profimedia/Profimedia - Standardni Obsah

Prípad vyšetruje polícia, ktorej útočník už v nedeľu večer podal vysvetlenie. Bendigovi a jeho priateľovi Lukášovi Rejmonovi sa už údajne ospravedlnil aj osobne.

Je to frajer, hovorí Bendig

Jan Bendig ospravedlnenie prijal a mrzia ho špekulácie, že scéna bola zinscenovaná. „Naozaj mi nie je príjemné, že sa k tomu všetci vracajú a ja musím opakovať svoje vyhlásenia. Ale to je všetko, čo môžem urobiť. Myslel som si, že som to uzavrel svojím prvým vyhlásením, kde som hovoril o tom, že celý život musím presviedčať ľudí, aby ma nehádzali do jedného vreca. A stalo sa to znova... ! Opäť musím niektorých ľudí presviedčať, že naozaj nepotrebujem na seba hádzať múku, aby som bol "slávny" a aby sa o mne písalo!“ rozčuľoval sa spevák na Facebooku.

Ten chlap urobil niečo hlúpe! Ale na rozdiel od niektorých sa k tomu postavil čelom a dnes sa mi ospravedlnil. Vysvetlil, prečo to urobil, a uznal chybu. Samozrejme, že by som mu najradšej nafackoval, pretože som si okrem podpory, ktorú počúvam celý život, musela opäť vypočuť aj nepríjemné veci. Ale aj ja som v živote urobil veľa chýb a dávať druhé šance je ľudské a dôležité. Takže prijímam jeho ospravedlnenie a verím, že sa poučil. V mojich očiach nie je blázon... je to frajer, že si dokáže verejne priznať takúto chybu! Tých, ktorí mali pocit, že ma poškodili a chceli to zvrátiť tak, že som to zinscenoval, považujem za hlupákov! Hanbite sa!“ dodal.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 17:21