Šikovný Slovák pomocou umelej inteligencie predaboval scény z obľúbeného Harryho Pottera.Brainee/Canva, Warner Bros.
StoryEditor

VIDEO Slovák pomocou umelej inteligencie predaboval scény z obľúbeného Harryho Pottera. Harry Humenčan je hitom internetu

Michal Čiernik26.01.2024., 14:00h

Martin Luther, rodák z Humenného a fanúšik Harryho Pottera sa rozhodol svetu ukázať, ako by to vyzeralo, keby bol populárny čarodejník východniar.

Lajkuj Brainee.sk na

Vieš si predstaviť Harryho Pottera ako východniara z Humenného? 30-ročný Martin Luther, na Instagrame známy ako martinlutherian, veru áno a pomocou umelej inteligencie to ukázal celému svetu.

Pomocou AI softvéru predaboval známe scénky z obľúbeného filmu o mladom čarodejníkovi, aby vyzerali tak, že pochádza z východu. „Najskôr doň treba nahrať nejaký hlas, za pár sekúnd sa to ten program naučí a potom už stačí len písať texty a ono to generuje,“ prezradil v rozhovore pre Markízu.

image

Čo všetko vieme o seriálovom Harry Potterovi? Štúdio prezradilo aktuálny stav príprav na návrat do čarodejníckeho sveta

S nápadom prišiel počas vianočných sviatkov, keď chcel pre svojich kamarátov vymyslieť nejaké vtipné video na Silvestra. Výroba jedného videa mu zaberie niekedy aj 10 hodín. „Dá sa to určite robiť aj rýchlejšie, ale snažím sa domyslieť každý detail a každú hlášku, aby to bolo čo najvtipnejšie a každý si tam našiel niečo svoje,“ vysvetlil Martin, ktorému so scenárom pomáha aj jeho manželka.

Ty si Humenčan, Harry

Vtipné hlášky vo východniarčine a dabing takmer totožný s tým pôvodným slovenským okamžite zaujal. Videá o mladom čarodejníkovi z Humenného, ktorý si rád vypije, sa stali okamžite virálnymi a z jedného videa na skúšku sa za dva týždne stali štyri.

Ron zo Spišskej, Harry Humenčan či Draco z Michaloviec, ktorí idú na Základnú školu Pugačevovu v Humennom, rýchlikom deväť a trištvrte z Košíc, ktorý mešká 120 minút, si získali množstvo fanúšikov. Martinove videá majú na Instagrame stovky tisíc zhliadnutí a tisíce lajkov.

Podľa jeho slov možno vznikne aj celý film. To však závisí od toho, či ho to bude baviť a či budú videá aj naďalej populárne. Fakulty ako Slinumal (Slizolin) či Chrabropil (Chrabromil) zrejme jasne odkazujú, akým smerom sa bude príbeh Harryho Humenčana uberať.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 08:36