Harry Potter a Albus Dumbledore.Warner Bros.
StoryEditor

Čo všetko vieme o seriálovom Harry Potterovi? Štúdio prezradilo aktuálny stav príprav na návrat do čarodejníckeho sveta

Miroslav Kamody23.01.2024., 11:00h

Prípravy nového seriálového spracovania sú v plnom prúde - stále sú ale však len na začiatku.

Lajkuj Brainee.sk na

Harry Potter sa dočká nového seriálového spracovania. Neoficiálne sa o tom šuškalo už dlho, oficiálne to máme potvrdené od apríla minulého roka. Stalo sa tak počas oznámenia o zmene streamovacej platformy HBO Max na Max. Viac sa dozvieš v tomto článku.

Ako informuje portál ComingSoon, producent všetkých ôsmich filmov o mladom čarodejníkovi David Heyman sľúbil fanúšikom, že nový seriál „preskúma knihy hlbšie“. O projekte je však dlhý čas ticho. Mlčanie sa rozhodla prelomiť nová predsedníčka a generálna riaditeľka Warner Bros. Television Studios Channing Dungey.

image

Seriálový remake Harryho Pottera: Toto sú veci z kníh, ktoré neboli vo filmoch a nutne ich potrebujeme vidieť

Rané štádium

Tá prezradila, že plánovaný seriál je ešte stále v ranom štádiu vývoja. To v preklade znamená, že k projektu ešte nie sú pripojení žiadni showrunneri ani herci. V rozhovore pre Variety však Dungey povedala, že hovoria s rôznymi scenáristami o budúcnosti seriálu. 

„Vedieme rozhovory s množstvom rôznych autorov, aby sme zistili, kto bude osobou, ktorá bude pre nás viesť túto franšízu. Prvým krokom pre nás je zistiť, kto bude tento showrunner, a keď to bude jasné, môžeme začať s týmito [castingovými] rozhovormi. Zložitá časť spočíva v prvých dvoch knihách, kde sú deti mladšie a majú okolo 11 alebo 12 rokov,“ povedala. 

image

Harry Potter

Warner Bros.

Podľa Variety Dungey tiež poznamenala, že klebety o obsadzovaní konkrétnych hercov sú „nepresné a nateraz zostávajú len fámami, keďže k tomu bodu procesu sa tvorcovia ešte ani len nedostali. Ostatné informácie sú tak naďalej zahalené rúškom tajomstva.

Sedem sérií

Nateraz však vieme, že seriálový reboot Harryho Pottera bude mať údajne sedem sérií, pričom každá z nich bude skúmať jednu zo sedmich kníh, ktoré vytvorila spisovateľka J. K. Rowlingová. Tá by samozrejme mala stáť aj na pozadí tohto seriálového kolosu a dozerať na to, aby jej čarodejnícke dielo vyzeralo tak, ako si predstavuje ona.

image

Toto sú najbohatší čarodejníci zo sveta Harryho Pottera. Na prvé miesto v rebríčku sa nechytá absolútne nikto

Oznámenie o tvorbe seriálu svojho času spôsobilo obrovský ošiaľ, nie však práve v pozitívnom slova zmysle. Fanúšikom Harryho Pottera vadí, že si milované postavy (z logických dôvodov) zahrajú noví herci. 

Okrem toho je tŕňom v oku aj samotná Rowlingová, ktorú už roky kritizujú za transfóbne vyjadrenia. A celé to zaklincovala myšlienka, že štúdio nevie vymyslieť nič nové, a tak radšej po pár rokoch podojí rovnakú značku so skalnými fanúšikmi.

Dnes je ešte skutočne skoro predpokladať, ako dobre sa seriálu bude dariť, no počet fanúšikov, ktorých franšíza získala za posledné desaťročia, môže pokojne stačiť na to, aby plánovaný seriálový projekt prilákal dostatočný počet divákov.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/streamovacie-sluzby, menuAlias = streamovacie-sluzby, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 18:45