Super Maria má v novom filme dabovať Chris Pratt.Twitter.com/the Super Mario Bros. Movie/
StoryEditor

Nový trailer na animovaný film o Super Mariovi rozdelil fanúšikov. Nepáči sa im jeho hlas

Michal Čiernik08.10.2022., 12:00h

Prvý oficiálny trailer na film o legendárnom talianskom inštalatérovi je na svete. Fanúšikovia sú však sklamaní z hlasového obsadenia.

Lajkuj Brainee.sk na

Animovaný film The Super Mario Bros. bol oficiálne oznámený už v roku 2018. Fanúšikovia hernej klasiky sa nemohli dočkať na jeho prvé zábery. Tvorcovia od Nintenda v spolupráci z Universal Pictures ukázali pred nedávnom svetu prvý oficiálny plagát, ktorý fanúšikom predstavil ikonické Hríbové kráľovstvo.

Pár dní nato, 6. októbra, tvorcovia predstavili pre fanúšikov aj prvý oficiálny trailer. V ňom môžeme vidieť Mariovho úhlavného nepriateľa, korytnačku Bowsera, známeho aj ako kráľa Koopa a jeho besnenie. Trailer tiež ukázal samotného Maria v Hríbovom kráľovstve.

Sklamaní fanúšikovia

Strach u fanúšikov vyvolal už dávnejšie hlasové obsadenie hlavných postáv Maria a jeho brata Luigiho. Nominovanie Chrisa Pratta do hlavnej úlohy a Charlieho Daya do úlohy Mariovho brata vyvolalo odpor, pretože ani jeden z nich nie je Talian. Priaznivci tejto hernej klasiky sú totiž už od roku 1992 zvyknutí na typický taliansky prízvuk od Charlesa Martineta, ktorý síce tiež nie je Talian, ale túto úlohu zvládol bravúrne.

Producent Chris Meledandri sa snažil presvedčiť fanúšikov, že Chris Pratt je dobrou voľbou. „Keď ľudia budú počuť Chrisa Pratta vo filme, kritika sa stratí. ako človek, ktorý má taliansko-americké dedičstvo, mám pocit, že môžem urobiť toto rozhodnutie bez obáv, že by som urazil Talianov alebo Talianov-Američanov,“ dodal.

Trailer potvrdil obavy

Žiaľ, prvé zábery a hlavne prvé vety Super Maria v traileri naplnili negatívne predtuchy fanúšikov. Samotný trailer síce verejnosť zaujal, ale na hlas Crisa Pratta si milovníci fúzatého inštalatéra asi nezvyknú. Po odvysielaní traileru sociálne siete zaplavili negatívne a sklamané reakcie práve na Star-Lordov dabing. Myslia si, že herec vôbec neprispôsobil svoj hlas postave a jeho angličtina znie rovnako ako pri iných jeho charakteroch.

image

Svet komiksov: Marvel ukázal budúce filmy a náhradu Thanosa. V roku 2025 uvidíme rovno dva filmy s Avengers

Vo filme si zahrá aj Anya Taylor-Joy ako princezná Peach. Zlatovláska v núdzi, ktorú sa Mario zvyčajne snaží väčšinu času zachrániť pred hrôzostrašným Bowserom. Tomu prepožičia hlas legendárny Jack Black. Vo filme sa objaví aj Donkey Kong v podaní Setha Rogena. Film Super Mario Bros bude uvedený do kín 7. apríla 2023.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/zabava/hry, menuAlias = hry, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 00:52