Umelá inteligencia vytvorila trailer na Harry Potter Cursed Child.X/mailonline/
StoryEditor

VIDEO Umelá inteligencia vytvorila trailer na nového Harryho Pottera. Fanúšikovia sú nadšení: Spravte film! Odkazujú

Michal Čiernik24.12.2023., 09:00h

Keď prišlo Rowlingovej Prekliate dieťa v roku 2016 na pulty kníhkupectiev, otvorilo novú kapitolu príbehu o najslávnejšom chlapčenskom čarodejníkovi na svete. Odvtedy je však okrem občasnej divadelnej hry o tomto príbehu ticho.

Lajkuj Brainee.sk na

Teraz však s pomocou AI zostavil youtubový kanál Codec 96 neoficiálny filmový trailer. „Bolo by skvelé vidieť z toho film, páči sa mi spôsob, akým oživili mágiu,“ znel komentár pod videom. 

Traileri ukazuje dospelého Harryho s huňatou bradou, ktorý posiela svojho syna Albusa do kúzelníckej školy. Objavuje sa tam aj legendárny riaditeľ Rokfortu Albus Dumbledore. „Najlepší falošný trailer, aký som kedy videl, milujem to,“ chválil ďalší fanúšik pod videom.

Harry Potter and the Cursed Child /Prekliate dieťa) bol okrem knihy predstavený aj na divadelných doskách, kde bol extrémne populárny. Hra sa delí na dve časti, pričom každá z nich má až 2,5 hodiny naprieč jednotlivými dejmi.

image

Daniel Radcliffe sa do potencionálneho filmu Harry Potter a Prekliate dieťaťa vrátiť nehodlá.

Daniel Radcliffe Archive/Twitter

Daniel Radcliffe, ktorý sa preslávil ako Harry v pôvodných filmoch prezradil, že na hru do divadla nikdy nepôjde. „Nemám to v pláne. Nie preto, že by som si myslel, že je to zlé. Ale skôr mám pocit, že by to nebol relaxačný večer v divadle,“ prezradil Radclife v Neskoro večer so Sethom Meyersom. „Ľudia by možno sledovali viac moje reakcie ako samotnú hru,“ dodal.

O 19 rokov neskôr

Príbeh sa začína tam, kde skončila posledná kniha Harry Potter a Dary smrti vo svojom „epilógu“. Ten sa odohrával v roku 2017, čiže 19 rokov po skončení hlavného príbehu.

Hlavnou postavou je Albus Severus Potter, Harryho druhý syn, ktorý je konečne pripravený ísť na Rokfort ako jeho otec. Harry, ktorý teraz pracuje na Ministerstve mágie, zastáva len vedľajšiu rolu, pričom hra sa sústreďuje predovšetkým na činy Albusa a jeho priateľov.

image

Chystá sa filmová verzia Prekliateho dieťaťa zo sveta Pottera? Hlavní hereckí predstavitelia prezradili, či sa v ňom objavia

V roku 2016 požiadalo Warner Brothers - štúdio stojace za filmami o Potterovi - o kúpu filmových práv na hru. V novembri 2021 Chris Columbus, ktorý režíroval prvé dva Potterove filmy, prejavil záujem o réžiu adaptácie. Od vtedy však je okolo filmového spracovania Prekliateho dieťaťa ticho, respektíve kolujú len negatívne správy.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/zabava, menuAlias = zabava, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 12:44