HalienTikTok
StoryEditor

Známy slovenský streamer zrejme pôjde do väzenia. Polícia u Haliena našla drogy, hrozí mu až 15 rokov za mrežami

Antiyoutuber31.10.2023., 12:00h

Známy streamer Halien mal pri sebe doma hromadu drog, ktorú našla polícia, ktorá ho na mieste zadržala a poslala do väzby. Halienovi hrozí až pätnásť rokov väzenia, pretože drogy mal údajne aj predávať. Na sociálnych sieťach si z jeho prípadu robia ľudia srandu a porovnávajú jeho prípad s čakaním na návrat postavy rappera do hry Fortnite.

Lajkuj Brainee.sk na

Slovenský streamer Ján Šteca, ktorý je skôr známy ako Halien a ktorého si mnohí ľudia môžu pamätať aj vďaka jeho zápasu v organizácii Clash of the Stars, sa teraz ocitol vo veľmi ťažkej situácii. Všetko totiž nasvedčuje tomu, že streamer pôjde na dlhú dobu do väzenia, kvôli držaniu veľkého množstva drog a ich možnému predaju, píše portál Antiyoutuber.

Táto informácia sa veľmi rýchlo začala šíriť na TikToku a Šteca odvtedy nie je aktívny na sociálnych sieťach. Niektorí si ale z jeho zadržania robia srandu a dohadujú sa, či bude skôr prepustený streamer alebo sa vráti vzhľad Travisa Scotta do hry Fortnite.

Zadržaný vo svojom byte

Šteca bol už skôr obvinený z toho, že predáva drogy a to dokonca aj cez internet. Ako prvý s týmto tvrdením prišiel jeho súper z organizácie Clash of the Stars Martin „Ziamw“ Tronec, ktorý bol zlosťou bez seba, keď Šteca prisahal na smrť svojej matky, že vôbec nevie, o čom Tronec hovorí.

Ako sa ale teraz ukázalo, Tronec najskôr nebol ďaleko od pravdy, pretože podľa dostupných informácií bol Šteca zadržaný vo svojom byte, v ktorom kriminálna polícia našla veľké množstvo tvrdých drog. Tie mal predávať dokonca maloletým ľuďom a kvôli množstvu dôkazov, na základe ktorých bola vykonaná razia, je takmer isté, že Šteca pôjde do väzenia.

„Podľa predbežných výsledkov z kriminalistického laboratória bola potvrdená prítomnosť kokaínu v množstve, ktoré zodpovedá minimálne 669 bežným jednotlivým dávkam drogy a extáza v množstve, ktoré zodpovedá minimálne 250 bežným jednotlivým dávkam drogy, ktoré sú spôsobilé po aplikovaní ovplyvniť psychiku človeka,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

image

Za deň zarobia 6400 eur. NPC streamerky rozprávajú ako postavy z hier, baští im to celý TikTok

Až 15 rokov väzenia

Podľa Mésarovej totiž Štecovi hrozí desať až pätnásť rokov väzenia a to iba na základe obvinení, ktoré proti nemu boli vznesené teraz. Pokiaľ by sa objavili nejaké ďalšie dôkazy, ktoré by celý prípad ešte pozmenili, Šteca by sa tak mohol na slobodu dostať ešte o niečo neskôr.

Ak by ale streamer šiel do väzenia na 15 rokov, znamenalo by to, že by sa na slobodu dostal až vo svojich štyridsiatich, pretože má teraz dvadsaťpäť rokov. Porušenie zákona sa ale trestá týmto spôsobom a Štecovi teraz skrátka nezostáva nič iné ako dúfať, že dostane čo možno najnižší trest.

Na TikToku sa okamžite rozbehli diskusie o tom, či sa naozaj jedná o Štecu, alebo ide o niekoho úplne iného. Na fotkách, ktoré urobila kriminálna polícia a ktoré tiež kolujú po internete, je ale možné rozpoznať stôl, na ktorom ležia zabavené drogy. Ten je úplne identický so stolom, aký vlastný streamer, ktorý sa od zverejnenia týchto správ úplne odmlčal na všetkých sociálnych sieťach.

Mnohým je na smiech

Neskôr sa potvrdilo, že sa naozaj jedná o známeho Haliena, ktorý patrí medzi najlepších hráčov hry Fortnite na českej aj slovenskej scéne. A práve kvôli hre Fortnite si zo Štecu robia ľudia na sieťach srandu. V hre bolo totiž v minulosti možné získať pre svoju postavu vzhľad rappera Travisa Scotta. Neskôr bola ale táto možnosť zrušená a teraz záleží iba na rapperovi, či bude súhlasiť s tým, aby bol jeho vzhľad v hre opäť k dispozícii.

O tom hovoril niekoľkokrát aj sám Šteca, ktorý sa smial, že to určite nebude čoskoro. Teraz sa kvôli svojim výrokom stal terčom posmechu. „Teraz ide skôr o to, kto vyjde skôr, či Halien z väzenia alebo Travis v shope. Teraz bude Travis leakovať, kedy vyjde Halien,“ vtipkujú používatelia na TikToku a jedná sa o najčastejší typ komentárov.

image

Halien

Instagram

Niektorí zase Štecu odsudzujú, že si za to môže sám a úplne ním opovrhujú. Nájdu sa ale aj takí, ktorí sa svojho obľúbenca zastávajú a dožadujú sa toho, aby bol prepustený na slobodu. To sa ale najskôr nestane a úspešný streamer tak bude pykať za to, že sa rozhodol vydať sa touto cestou nelegálneho „biznisu“.

To, že sa kriminálna polícia rozhodla urobiť raziu u Štecu doma, bolo najskôr v dôsledku množstva informácií, ktoré sa šírili po celých Košiciach. „Všetci v Košiciach vieme, že Halien predával,“ spomenul v komentároch jeden z užívateľov TikToku. Uvidíme teda, či sa streamerovi podarí zo všetkých obvinení vykrútiť, alebo nakoniec naozaj skončí za mrežami. V takom prípade by sa totiž zrejme nemohol naozaj veľmi dlho slobodne nadýchnuť.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 12:15