Celý konflikt malo odštartovať video, v ktorom v roku 2022 Lebedev parodoval ruského vojaka.Instagram/miko.glai, Tiktok/nekoglai/
StoryEditor

Tiktokera malo Rusko za jeho videá týrať a vyhostiť z krajiny. Teraz je z neho symbol nádeje v ukrajinskej armáde

Antiyoutuber30.07.2023., 12:43h

Pôvodom moldavský tiktoker žijúci v Rusku mal byť za jedno video tamojšou vládou extrémne týraný a dokonca sexuálne zneužitý. Teraz proti ruskej agresii bojuje v ukrajinskej armáde.

Lajkuj Brainee.sk na

Tiktokový profil pôvodom moldavského youtubera, streamera a tiktokera Nikolaya „Nekoglaia“ Lebedeva sa stal poslednú dobu extrémne populárnym. Konkrétne jeho najnovšie videá, v ktorých tancuje v ukrajinskej uniforme na pesničku Me Gustas Tu od Manu Chao. Mnohí zrejme doteraz však nevedia, aký desivý príbeh sa za týmito videami skrýva.

Pôvodom moldavský mladík Lebedev žil dlhú dobu v Rusku. Išlo o jedného z najznámejších tamojších tvorcov, ktorému sa dokonca podarilo vytvoriť rekord v najväčšom počte divákov na ruskojazyčnom streame s takmer šiestimi stovkami tisíc sledujúcich. Obrovský posun v jeho kariére a sláve nastal však až kvôli nedávnym udalostiam. Momentálne má na všetkých svojich platformách dohromady viac ako šestnásť miliónov sledujúcich.

Celý konflikt malo odštartovať video, v ktorom v roku 2022 Lebedev parodoval ruského vojaka. Také zosmiešnenie ruská vláda nemohla nechať len tak a onedlho potom ho predvolala pred súd, kde musel zaplatiť pokutu päťtisíc rubľov. To ale zďaleka nebolo všetko. Iba jeden deň potom sa na sieťach objavilo video, v ktorom sa poriadne pomliaždený Lebedev s oholenou hlavou ospravedlňoval za parodické video. 

Týraný a sexuálne zneužívaný

Zhruba mesiac na to zverejnil Lebedev na svoj YouTube kanál video, v ktorom sledujúcom vysvetlil, čo sa vlastne všetko stalo. Vo viac ako hodinovom videu opísal všetky muky, ktoré musel od ruských vojakov podstúpiť. Vo videu hovorí o krutom bití, mučení, týraní a dokonca aj sexuálnom zneužití. Tvrdí, že bol vraj dokonca znásilňovaný plastovou fliaš. Veľké rany po celom tele, ktoré si všimla väčšina divákov, spôsobilo vraj rezanie britvou. 

Od doby svojho prepustenia sa začal náležite angažovať v protiruskom hnutí. Najviac virálna sa stala séria videí, v ktorých v ukrajinskej uniforme tancuje na už spomínanú pesničku Me Gustas Tu. Na prvom obrovsky populárnom videu má momentálne takmer sto šestnásť miliónov zhliadnutí a jedenásť miliónov lajkov. Z jeho tančeka sa stal virálny trend do ktorého sa zapojilo nemálo ukrajinských vojakov. Používatelia na sieťach diskutujú o tom, že sa stal symbolom nádeje.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 07:20