Toshi Salvino sa považuje za chodiacu bábku.Instagram/dollfille/
StoryEditor

FOTO Žena sa mení doslova na chodiacu bábku. Každý deň zo seba urobí inú bytosť

bibiDnes.cz27.07.2023., 08:00h

Toshi Salvino od mala milovala svet umenia všetkého druhu. Vyrastala v prostredí, kde mala možnosť rozvíjať svoj umelecký talent a v dospelosti sa usadila v New Yorku, kde môže byť osobou, akou vždy chcela byť.

Lajkuj Brainee.sk na

Veľkou inšpiráciou bol pre Toshi jej starší brat, ktorý sa vydal rovnakou tvorivou cestou. Jej mama je učiteľkou výtvarnej výchovy a otec je doktorom filozofie. Obaja vždy mali vášeň pre umenie aj intelektuálne aktivity a do všetkého zapájali aj svoje dve deti. „Vyrastala som v úžasnom prostredí. Mohla som prejaviť svoje pravé ja a tvoriť, ako sa mi zachcelo,“ uviedla.

Teraz pracuje v New Yorku ako špecialistka na farby v salóne Hello Beautiful v Brooklyne. Každý deň si sadne k zrkadlu a starostlivo vymýšľa svoju novú podobu. S každým umeleckým dielom na vlastnom tele sa potom pochváli sledujúcim na Instagrame.

image

106-ročná babička tetuje domorodým spôsobom, teraz je na obálke módneho časopisu. Ročne má tisíce zákazníkov

„Keď som vyrastala v Pensylvánii, ľudia ma často kritizovali. Málokto rozumel mojej záľube v extravagancii. Nebrali to ako umenie, mali ma za blázna. Prezliekala a líčila som sa už od jedenástich rokov a pre mnohých som bola čudáka. V New Yorku je to iné. Môžem byť sama sebou a nikto ma nesúdi,“ doplnila tridsaťročná umelkyňa v jednom z príspevkov na svojom profile.

Portál Idnes.cz patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, do ktorého patrí aj Brainee.sk

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 22:49