YouTuber havaroval so svojim jednomotorovým lietadlom v kalifornských horách, len aby si zvýšil sledovanosť.Twitter/fastnewsnet/
StoryEditor

YouTuber klamal: S lietadlom havaroval kvôli sledovanosti. Priznal sa, teraz mu hrozí basa

Michal Čiernik12.05.2023., 13:00h

YouTuber havaroval so svojim jednomotorovým lietadlom v kalifornských horách, len aby si zvýšil sledovanosť. Teraz mu za to hrozí až 20 rokov za mrežami.

Lajkuj Brainee.sk na

Trevor Jacob sa priznal v jednom bode obžaloby a ničenia a utajovania dôkazov s úmyslom brániť federálnemu vyšetrovaniu, čo je zločin, za ktorý hrozí maximálny trest 20 rokov za mrežami, uviedla podľa NBCnews v tlačovej správe americká prokuratúra pre centrálnu Kaliforniu.

Video ukazuje Jacoba, ako štartuje z letiska Lompoc City v Taylorcraft BL-65 takmer mesiac pred jeho zverejnením. Zhruba po minúte videa, keď Jacob letí nad Los Padres National Forest, kamera zachytáva moment, kedy vrtuľa zastaví. Ďalšie kamery snímajú Jacoba, ako skáče z lietadla a otvára padák, zatiaľ čo sa lietadlo rúti do hôr.

Havaroval kvôli sponzorskej zmluve

„S radosťou poviem, že som úmyselne nezrútil svoje lietadlo kvôli zhliadnutiam na YouTube,“ povedal po nehode vo vyhlásení pre The New York Times. Po dvoch rokoch však svoje stanovisko zmenil a priznal sa, že mal v úmysle použiť video na sponzorskú zmluvu s nemenovanou spoločnosťou, ktorá vyrábala peňaženky.

„Obžalovaný mal v úmysle zarobiť peniaze propagáciou peňaženky vo videu, ktoré by okrem iného zobrazovalo obžalovaného vyskakujúceho z lietadla a aj samotné padajúce lietadlo,“ píše sa v dokumente.

Zbavil sa dôkazov

V e-maile vyšetrovateľovi z Federálneho úradu pre letectvo asi mesiac po havárii Jacob klamal, že podľa dohody nevedel, kde sú trosky lietadla. Pred niekoľkými týždňami však použil helikoptéru na vyzdvihnutie trosiek z hôr. YouTuber priznal, že odniesol trosky do hangáru, rozrezal ich a vyhodil, hovorí dohoda.

image

Udrela svojho bývalého partnera pri sexe do penisu. Známa youtuberka opisuje, aký je život Tourretovým syndrómom

Jacob tiež nepravdivo povedal polícii, že zažil úplnú stratu energie 35 minút po štarte a že z lietadla zoskočil padákom, pretože nedokázal identifikovať možnosť bezpečného pristátia. Inkriminované video zverejnil 23. decembra 2021, k dnešnému dňu má takmer tri milióny zhliadnutí.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 16:47