Tanner Cook bol postrelený po tom, čo chcel natočiť žart na jedného muža.Tanner Cook/Instagram
StoryEditor

Youtuber skončil postrelený v nemocnici kvôli „pranku“. Ľudia tvrdia, že si to zaslúžil

red08.04.2023., 17:33h

Youtubera Tannera Cooka postrelil muž, ktorý sa stal obeťou jeho „pranku.“ Youtuber skončil v nemocnici a prišiel o žlčník.

Lajkuj Brainee.sk na

Strelec bol prevezený do väzby a čaká na verdikt súdu. Otcovi postreleného youtubera chodia nenávistné komentáre o tom, že si to jeho syn zaslúžil. Youtuber ale bude točiť videá ďalej, píše sa na portáli Antiyoutuber.cz

Americký youtuber Tanner Cook bol postrelený, keď natáčal žartovné video, takzvaný „prank“. Chcel si urobiť srandu z jedného muža a video potom nahrať na Youtube kanál „Classified Goons“, kde Cooka a jeho priateľov sleduje vyše 43 tisíc ľudí. K incidentu došlo v obchodnom centre v meste Dulles v americkej Virgínii. 

image

Krajina neobmedzených možností? Šesťročný prvák v Spojených štátoch zámerne postrelil svoju učiteľku

Streľba v obchodnom centre

Obeťou žartu 21-ročného youtubera sa mal stať Alan W. Colie, ktorému sa ale Cookove správanie nepáčilo a tak vytiahol zbraň a strelil youtubera do brucha. Rana zo zbrane vyvolala v obchodnom dome paniku a privolaná polícia našla neskôr Cooka vonku s prestreleným bruchom. Cook bol okamžite prevezený do nemocnice a obchodný dom bol po celý zvyšok dňa uzavretý. 

Zatiaľ nie je známe, čím youtuber Colieho prinútil k streľbe. Jeho kamaráti majú ale celú situáciu zdokumentovanú a všetky záznamy predali polícii ako dôkazové materiály. Potom, čo bol Cookov zdravotný stav stabilizovaný, vyjadril sa, že išlo len o klasický žart, na ktoré sú sledujúci jeho kanálu bežne zvyknutí. Colie ale nijak nereagoval, rovno na neho vytiahol zbraň a strelil ho do brucha. Strelec bol zadržaný políciou a prevezený do väzby, kde bude až do doby, než začne súdne jednanie. Minimálny trest pre neho vraj môže byť veľmi tučná pokuta. 

K incidentu sa tiež vyjadril Cookov nahnevaný otec, ktorý nemá absolútne žiadne pochopenie pre Colieho reakciu. „To, čo sa stalo, bolo v dôsledku toho, že sa urazil, a preto sa rozhodol postreliť môjho syna kvôli tomu, že ho urazil. Myslím, že je tu omnoho viac prípadov, kedy sa ľudia cítili byť urazení, či už právom alebo neprávom, až sa to vymklo kontrole,“ podelil sa youtuberov otec v rozhovore pre Insider. 

„Aj keď sa ten chlap pokúsil zabiť môjho syna, odpúšťam mu. Neurážam sa, pretože slúžim Bohu, Ježišovi a on ma učí ako mám žiť,“ dodal jeho otec. 

Nenávistné správy

Napriek tomu, že mladý youtuber takmer prišiel o život, jeho otec zdieľal, že dostáva veľké množstvo správ od rôznych ľudí, ktorí píšu, že si to jeho syn zaslúžil. Ľudia mu vraj posielajú odporné správy, z ktorých je mu zle. „Váš syn si to postrelenie zaslúžil, pretože na verejnosti obťažoval a napádal ostatných. Váš syn nie je obeť. Tak dlho s*al ostatných, až narazil. Vyzerá to ako sebaobrana a dostal, čo si zaslúžil. Nabudúce už nemusí mať také šťastie. Takých sú vonku milióny, nezahrávajte sa s nami,“ píše sa v správach, ktoré chodia otcovi youtubera. 

Bol mu odstránený žlčník

Aj napriek veľkému množstvu negatívnych komentárov otec Tannera Cooka prosí rodinu a priateľov, aby sa pomodlili za jeho syna, ktorý sa teraz zotavuje v nemocnici. Cook bol navyše nútený kvôli strelnému zraneniu podstúpiť operáciu, pri ktorej mu bol odstránený poškodený žlčník. V dôsledku toho bude musieť mladý youtuber v budúcnosti obmedziť výber svojej stravy a čo najmenej jesť vysmážané a tučné jedlá. 

Cooka ale bolo počuť, ako hovorí, že aj napriek incidentu, ktorý sa stal pri natáčaní jedného z jeho žartov, nemieni ukončiť svoju youtuberskú kariéru. Videá, ktoré kanál Classified Goons vydáva, sú totiž veľmi obľúbené. Vďaka incidentu, ktorý sa stal, sa navyše na kanál sústredila pozornosť ľudí, ktorí o ňom predtým vôbec nevedeli a začali ho sledovať. Medzitým, čo sa Cook zotavuje z vážneho zranenia v nemocnici, Alan W. Colie, ktorý youtubera postrelil, čelí závažným obvineniam. 31-ročný muž bol totiž obvinený z ťažkého ublíženia na zdraví, spáchania trestného činu streľbou a tiež použitím zbrane na verejnosti. Vzhľadom k obvineniam sa pokojne môže stať, že súd pošle Colieho na nejaký čas do väzenia. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 18:18