sajavovelkomsveteTikTok/sajavovelkomsvete
StoryEditor

Slovenku mal na večierku v Košiciach zdrogovať známy influencer. Teraz na ňu chcú podať trestné oznámenie

Mladá Slovenka na TikToku popísala, že ju jeden z košických influencerov, brat známej influencerky, na večierku zdrogoval. Podľa jej slov nejde o nič neobvyklé, a podobne sa chová aj k iným ženám. Hoci jeho meno nespomenula, v komentároch sa okamžite začala objavovať prezývka influencera, ktorý ju mohol zdrogovať.

Lajkuj Brainee.sk na

Na TikToku sa v poslednej dobe šíri koncept videí, v ktorom sa používatelia chystajú von a pred zrkadlom rozprávajú rôzne vtipné historky, ktoré sa im v živote stali, prípadne opisujú aj rôzne závažné témy.

Druhú variantu teraz zvolila aj jedna zo slovenských užívateliek. Ostatným opísala, ako jej slovenský influencer hodil na večierku drogu do pitia, informuje Barbora Bahníková z portálu Antiyoutuber.

Užívateľka zo Slovenska Charlotte na TikToku vystupuje pod prezývkou @sajavovelkomsvete a sleduje ju tam 12-tisíc užívateľov. „Neviem či tohto košického mladého muža môžem nazývať influencer. Proste komik alebo influencer, ja ho poznám z Instagramu. Minimálne z Instagramu jeho sestry, ona je totiž celkom známa influencerka,“ uvádza svoj príbeh, ktorý sa stal už pred dvoma rokmi.

image

Brutálne domáce násilie na mladej influencerke bude mať dohru. K prípadu sa vyjadril aj generálny prokurátor Žilinka

Uvoľnenie opatrení po covide

Vraj sa dozvedela, že muž podobné veci robí doteraz, takže sa rozhodla svoj príbeh zdieľať aj s ostatnými. Aby ostatných varovala. Všetko sa odohralo v období, keď ešte platili rôzne opatrenia proti šíreniu koronavírusu.

Otvorili sa vraj terasy, ktoré však zatvárali o desiatej hodine večer. Ona mala v tom čase osemnásť rokov a bývala v Košiciach so svojou kamarátkou. Vtedy vyrazila po pol roku s kamarátkou večer von.

„Samozrejme sme trochu popíjali a boli sme tam s našimi známymi z Košíc. Tam sa za nami zastavil tento košický mladý muž, s ktorým som sa už predtým stretla na jednej párty,“ popisuje. Vraj ich pozval k nemu do bytu, pretože čoskoro podnik zatvárali.

Keď k nemu s kamarátmi prišli, začali zase popíjať. „Keď už sme mali celkom dosť vypité, on s jeho priateľkou nám priniesli niečo, čo mal byť absint. Bola to zelená tekutina,“ opisuje a tvrdí, že predtým absint nepila a tak nevedela, že nechutí tak, ako by mal.

Niečo nebolo v poriadku

Tiež dovtedy nemala žiadne drogy a tak najskôr nespoznala, že niečo nie je v poriadku. „Myslite na to, že zábava bola v plnom prúde a hlavne, keď ste takto na byte u niekoho, o kom si myslíte, že ho akoby poznáte, nenapadne vás, že by urobil niečo podobné,“ dodáva.

Vraj ju následne influencer, u ktorého sa večierok konal, upozornil na to, že má zväčšené zreničky. Podľa jej slov si dala jeden alebo dva absinty, ktoré jej muž ponúkal, jej kamarátka však na tom bola horšie.

image

Nastrelené vlasy, krivé zuby a nepodarené operácie. Turecko sa pre nízku cenu stalo mekkou plastík, často končia pohromou

Údajne si myslela, že niečo nie je v poriadku a chcela z bytu odísť. Následne jej influencer spoločne s priateľkou údajne dávali rôzne sexuálne návrhy. Vraj na ňu toľko droga nepôsobila, jej kamarátka na tom ale bola horšie. Nakoniec sa im z bytu podarilo odísť.

„Pretože som drogy predtým ani po tom nikdy nemala, nebola som si istá, či som si to nejako nevsugerovala. Potom sme prišli na to, že nám do toho pitia nejaké párty drogy dali. No a nakoniec sa k tomu on aj jeho priateľka priznali,“ dodáva.

Chybu priznáva

Vraj si uvedomuje, že to bola aj ich chyba, že sa do takejto situácie dostali. Nemali totiž veriť niekomu, o kom si mysleli, že ho poznajú zo sociálnych sietí.

image

tit_mis

Instagram/tit_mis

Neskôr obe ženy údajne zistili, že nie sú jediné, komu dvojica dala nejakú drogu do pitia. Vraj sú tým v Košiciach známi. To potvrdzujú aj používatelia na TikToku. „To o nich vedia v Košiciach všetci, že toto robia. Je to známa firma,“ komentuje jeden z používateľov a niekoľko ďalších sa k nemu pridalo.

Dievča v príbehu meno influencera nespomína, okamžite po zverejnení videa sa však začali objavovať komentáre, kde jeho aj jeho sestru, ktorá by mala byť známou influencerkou, začali používatelia hromadne označovať.

Brat L3nik

Influencerom by podľa komentujúcich z TikToku mal byť Slovák, ktorý vystupuje pod prezývkou @tit_mis a na Instagrame ho sleduje vyše 20-tisíc užívateľov. Jeho sestrou by mala byť influencerka Lenka, ktorá vystupuje pod prezývkou L3nik alebo Lenik.

Ju sleduje na Instagrame takmer stotisíc užívateľov. Po tom, čo ju začali používatelia na TikToku označovať, do komentárov začala písať sama. Zháňala kontakt na slečnu, ktorá video zverejnila.

„Ahoj, kde ťa prosím môžem kontaktovať,“ pýtala sa. Čoskoro však jej komentáre zmizli. Jej brat video nijako neokomentoval. Treba dodať, že mená sú iba špekuláciou divákov videa. Charlotte meno nepotvrdila ani nevyvrátila.

Trestné oznámenie

Charlotte na svojom Instagrame zverejnila aj správu, ktorú napísala. „Neviem o tom, že by existovalo trestné oznámenie za dezinformáciu. Nikde som nikoho meno nespomenula a ani žiadne nepotvrdila. Ja viem, čo som zažila a spolu so mnou to vie ďalších xy dievčat, ktorým sa stalo to isté,“ píše neznámemu adresátovi.

image

Kedy už vplyv nie je vplyvom? Deinfluenceri dobývajú internet, sú autentickejší a majú úprimný záujem o sledovateľov

Vraj videá nestiahne a bude si stáť za tým, čo povedala. Správu tiež okomentovala odkazom pre svojich sledujúcich. „Asi si viete predstaviť, aká správa predchádzala tej mojej. Celkom ma mrzí, že ma niekto takto podceňuje a myslí si, že ma zastraší a zmanipuluje,“ dodáva.

Portál Antiyoutuber patrí do porfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 19:14