Santos bol v minulosti drag queen. Nič by na tom nebolo až na to, že republikáni sú trans/homofóbni.Instagram/informebaiano/brainee X Canva/
StoryEditor

Americký kongresman robil drag queen. Zúčastnil sa aj súťaže krásy, napriek dôkazom svoju minulosť popiera

iDnes.cz20.01.2023., 15:30h

Republikánsky kongresman George Santos sa pred 15 rokmi zúčastnil súťaže krásy v Brazílii ako drag queen, a teda svojím oblečením a správaním stvárňoval ženu.

Lajkuj Brainee.sk na

Agentúre Reuters to povedali dvaja ľudia, ktorí politika v tom čase poznali, píše sa na webe iDnes.cz. Zistenie je podľa Reuters ďalším z paradoxov, ktoré sa so Santosom spájajú.

Do Kongresu sa Santos dostal ako prvý gej za Republikánsku stranu, ktorý svoju orientáciu verejne priznal. Republikánski zákonodarcovia z najmenej siedmich štátov však nedávno navrhli zákony na obmedzenie vystúpení drag queens.

image

Matovič je v už v niečom horší ako Blaha. V komentároch útočí na konkrétnych ľudí, najnovšie chcel uraziť B-Complex

S Reuters hovorila 58-ročná vystupujúca s umeleckým menom Eula Rochard, ktorá sa s terajším členom Snemovne reprezentantov spriatelila v roku 2005 na pochode gay pride v Niteroi na predmestí Ria de Janeiro. O tri roky neskôr sa Santos zúčastnil súťaže krásy v Riu. Iný človek z Niteroi povedal, že Santos sa usiloval aj o víťazstvo v súťaži Miss Gay Rio de Janeiro.

Rochard povedala Reuters, že Santos bol v roku 2005 „zlá“ drag queen v jednoduchých čiernych šatách. V roku 2008 sa ale vrátil do Niteroi s množstvom peniazmi a nápadnými ružovými šatami. „Veľmi sa zmenil, ale vždy bol klamár. Bol to taký rojko,“ povedala Rochard.

image

Coming out hviezdy seriálu The Last of Us. Bella Ramsey sa identifikuje ako nebinárna osoba

Reportérka Marisa Kabas v stredu zverejnila na svojom Twitteri fotografiu s popisom: „Práve som telefonicky hovorila s Eulou Rochardovou, brazílskou drag queen, ktorá sa priatelila s Georgeom Santosom, keď žil blízko Ria. Povedala, že ho všetci poznali ako Anthonyho (nikdy nie ako George) alebo pod menom Kitara, a potvrdila, že táto fotografia pochádza z drag show na pláži Icaraí v roku 2008.“​ Na snímke je súčasný kongresman v červených šatách vpravo.

Rochard nie je jediná, ktorá čerstvého kongresmana viní z klamstva. Na konci minulého roku Santos sám potvrdil, že vo svojom životopise klamal o svojom vzdelaní, minulých zamestnaniach aj majetku.

V stredu však web stanica CNN informoval o dvoch veteránoch z amerického New Jersey, ktorým Santos údajne sľúbil, že vyberie peniaze na operáciu ich psa v roku 2016. Po čase s ním ale začala byť „ťažká spolupráca“ a Santos si 3-tisíc dolárov nakoniec nechal.

Britský denník Daily Mail aj web americkej stanice NBC News vo štvrtok poukázali na ďalšiu zjavnú Santosovu lož. Kongresman na svojej osobnej webovej stránke píše, že jeho „matka bola vo svojej kancelárii (v jednej z dvoch budov Svetového obchodného centra) 11. septembra 2001“ vo chvíli, keď sa budova stala terčom teroristického útoku, ktorý jeho matka prežila. Podľa záznamov žiadostí o víza však Santosova matka v čase útoku vôbec nebola v Spojených štátoch, ale v Brazílii.

image

Režisér filmu Prvý Slovenský Pride: Na pódiu ma prekvapil Ftáčnik, nie je to len o výstredných ľuďoch

Santosov stranícky kolega a šéf snemovného výboru pre dohľad povedal minulý týždeň CNN, že ak sa preukáže, že Santos porušil zákony o financovaní kampane, bude odvolaný z Kongresu.

Obvinením z podvodného financovania Santosovej kampane sa teraz zaoberá Federálna volebná komisia (FEC). Kongresmanovo tlačové oddelenie nereagovalo na žiadosti Reuters o komentár.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:37