Muž, ktorý prenasleduje ľudí v Bratislave.Facebook/Ludwig Bagin
StoryEditor

Ľudia v Bratislave si môžu vydýchnuť. Neznámy muž, ktorý ich prenasledoval, skončil v rukách polície

pc14.11.2022., 10:00h

O neznámom mužovi prehovorili viaceré osobnosti na sociálnych sieťach. V komentároch však zdieľali nepríjemné skúsenosti aj ľudia, ktorí nie sú verejne známi. Podľa najnovších informácií mal skončiť v rukách polície.

Lajkuj Brainee.sk na

Ľudia v Bratislave mali do včerajšieho večera strach. Po meste sa totiž pohyboval muž, ktorý ich prenasledoval. O nepríjemnej situácii prehovorili známe osobnosti, v komentároch pod príspevkami sa spustila diskusia. Vyzerá to tak, že podobnú skúsenosť majú viacerí. 

Pred pár hodinami však polícia na svojom facebookovom profile informovala, že ľudia si môžu vydýchnuť. „Policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave sa niekoľko dní intenzívne zaoberali prípadom prenasledovania známych osobností v Bratislave neznámym mužom. V tejto veci vykonali viacero potrebných úkonov už od prijatia prvého oznámenia v priebehu tohto týždňa.“

„V priebehu dnešného dňa, po splnení zákonných podmienok ako aj na základe komunikácie s dozorovým prokurátorom krajskej prokuratúry v Bratislave došlo k zadržaniu osoby dôvodne podozrivej zo spáchania uvedených skutkov. Muž bol dnes v popoludňajších hodinách obmedzený na osobnej slobode a vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálnky s ním v súčasnosti vykonáva potrebné procesné úkony,“ informovali policajti.

Známe osobnosti majú strach 

Kristína Tormová informovala o neznámom mužovi na sociálnej sieti. „Ide za vami, zastanete, zastane aj on. Pridáte do kroku, beží za vami. Pošlete ho preč, nejde, priblíži sa pokojne na meter k vám, prenasleduje človeka pokojne celý deň, počká, kým vyjdete z divadla a opäť ide za vami,“ uviedla. 

Zároveň dodala, že podobnú skúsenosť majú viacerí. Napríklad Katke Koščovej vbehol do taxíka, za Kristínou Tormovou a Števom Martinovičom bežal až k autu a bol nalepený na okne, pretože sa zamkli. 

Moderátor slovenskej spravodajskej televízie Rasťo Iliev využil zas nedeľnú októbrovú reláciu V politike na coming out. S neznámym mužom sa stretol aj on. „Nechcem byť paranoidný, ale po 12. októbri sa za seba obzerám veľmi často. Dnes ma tento človek prenasledoval v centre mesta. Neviem, ako dlho, ale prestal, až keď som mu pohrozil políciou a začal ho fotiť,“ napísal moderátor na Instagrame. 

image

Obťažovaní sú aj muži. Boja sa zosmiešnenia, nie toho, že ich niekto znásilní, hovorí lektorka sebaobrany

Vraj bol z liečby prepustený 

Na mladého muža upozornil v nedeľu aj Ludwig Bagin. O dva dni neskôr aktualizoval svoj status. „Včera som na neho zavolal políciu. Evidujú ho už nejaký čas. Vraj je bývalý psychiatrický pacient, z liečby bol prepustený. Polícia s ním vraj veľa nezmôže, napriek tomu, ak vás bude prenasledovať, kontaktujte ich, aby sa nestal nejaký prúser, aj keď sa javí ‚neškodne‘,“ skonštatoval na Facebooku.

„Slová ako ‚neškodný‘ v tomto prípade neuznávam, lebo ak za vami niekto beží, nie je to OK. Áno, bojím sa chodiť do centra mesta. Vždy volajte políciu,“ dodala Kristína Tormová v story na sociálnej sieti. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 19:26