FIIT STUFIIT STU/Jaroslav Repta
StoryEditor

STU boduje na plnej čiare. Jej fakulta je pre stredoškolákov opäť jednou z najžiadanejších na Slovensku

red16.04.2024., 14:30h

Aj napriek náročnosti štúdia FIIT STU aj tento rok ukázal, že je jednou z najžiadanejších fakúlt pre pokračovanie štúdia na vysokých školách a univerzitách medzi stredoškolákmi. Svedčí o tom opäť veľký záujem maturantov, ktorý niekoľkonásobne prekračuje kapacitné možnosti prijatia nových študentov na FIIT STU.

Lajkuj Brainee.sk na

Časť študentov je už podmienečne prijatá po splnení podmienok prijatia a v apríli sa zúčastnia stovky šikovných študentov 2. termínu prijímacej skúšky. 

image

FIIT STU

FIIT STU

Jedinečná špička

FIIT STU je jediná informatická fakulta v rámci Slovenskej republiky, ktorá má akreditované všetky tri stupne štúdia: bakalársky, inžiniersky a doktorandský. V súčasnosti na našej fakulte študuje 1 050 študentov z toho je približne 17 percent dievčat. Za 20 rokov svojho pôsobenia FIIT STU vo všetkých troch stupňoch jej vzdelávania, úspešne ukončilo štúdium viac ako 5 500 absolventov.

Mnohí z nich sú dnes uznávaní IT špecialisti nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. FIIT má všetky tri stupne štúdia  akreditované spoločnosťou Institution od Engineering and Technology (IET). Rovnakú akreditáciu má Oxford či Cambridge. Študenti FIIT STU získavajú svoje vedomosti v jednej z najmodernejších budov v slovenskom univerzitnom školstve s moderným technologickým vybavením pre výučbu a výskum.

image

FIIT STU

FIIT STU

Zároveň majú k dispozícii inšpiratívny priestor FIIT WorkZone, kde môžu spolu oddychovať, pracovať na svojich projektoch, zúčastňovať sa prednášok a workshopov, alebo nahrávať vlastné podcasty. 

„Naša fakulta si vytýčila za cieľ ponúkať náročné a špičkové štúdium pre našich študentov, ktoré dáva široké možnosti uplatnenia mladých ľudí po absolvovaní štúdia. Prepájaním praxe, vedeckej a výskumnej činnosti patríme medzi najlepšie IT fakulty v priestore Slovenska a Českej republiky. Našou dlhodobou stratégiou, na ktorej intenzívne pracujeme, je ponúkať štúdium na takej úrovni, aby mladí ľudia nemali dôvody odchádzať za najkvalitnejším univerzitným vzdelaním do zahraničia. Som veľmi rád, že sme na tejto ceste úspešní stúpajúcou kvalitu štúdia na FIIT STU a zároveň neutíchajúcim veľkým záujmom stredoškolákov o štúdium u nás,“ uviedol v tlačovej správe prof. Ivan Kotuliak, dekan FIIT STU.

image

FIIT STU

FIIT STU

Unikátna spolupráca

Ako doplnil Ing. Lukáš Šoltés, PhD., prodekan FIIT STU pre štúdium a starostlivosť o študentov: „Aj tento rok sme dostali takmer 1 000 prihlášok záujemcov o bakalárske štúdium na FIIT STU, čo približne trojnásobný počet záujemcov, ktorých môžeme prijať. Teší nás veľký záujem o štúdium na FIIT STU medzi absolventmi stredných škôl.“ 

FIIT STU naštartovala spoluprácu aj so špičkovou inštitúciou: MIT USA. Podarilo sa nám získať prestížny grant od Massachusetts Institute of Technology pre výskum umelej inteligencie v medicínskej diagnostike.

image

FIIT STU

FIIT STU

Za týmto úspechom stoja vedkyňa doc. Gabriela Czanner, PhD., spolu s Dr. Silvestrom Czannerom. Tento projekt má názov: Umelá Inteligencia pre detekciu ochorení mozgu a očí: Dovoľme jej, aby kľudne vyjadrila svoju istotu či neistotu. (Uncertainty-Aware Artificial Intelligence for Detection of Brain and Eye Diseases.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
29. apríl 2024 17:00