Projekt s názvom „Rein“, režírovala Leonie Rae Gasson.X/Leoraegasson, Brian Ferguson/
StoryEditor

Erotická show v prírode s tajnou jaskynnou párty. Na povrch vyplávalo kontroverzné verejné financovanie v Škótsku

Michal Čiernik15.03.2024., 13:00h

Škótsky orgán pre kultúrny rozvoj podporil 45-minútovú inštaláciu na viacerých obrazovkách so sexuálne nabitými vizuálmi v prírode sumou stotisíc eur. Teraz chce svoje peniaze späť.

Lajkuj Brainee.sk na

Projekt s názvom „Rein“, ktorý režírovala Leonie Rae Gasson, je opísaný ako „fantastická 45-minútová inštalácia pohyblivého obrazu s viacerými obrazovkami“, ktorá zahŕňa aj interakciu s publikom. Tvorkyňa svoje dielo opísala ako "magickú, erotickú cestu po škótskom vidieku", zavŕšenú údajne tajnou sexuálnou párty v jaskyni.

image

Rozhodnuješ sa, kam si pôjdeš tento rok užiť obľúbené kapely? Prinášame zoznam TOP festivalov

Vo výzve na kasting sa uvádza, že herci musia mať viac ako 18 rokov, pričom uprednostňujú tých, ktorí majú predchádzajúce skúsenosti s priemyslom pre dospelých, píše Euronews. Účastníkom ponúka 320 eur na deň za „nesimulovaný tvrdý“ styk.

Kritika

Po protestoch a kritike zo strany verejnosti Creative Scotland vo vyhlásení uviedla, že prehodnocuje financovanie, pretože projekt je „podstatne explicitnejší, ako bolo uvedené v žiadosti“.

Spoločnosť trvá na tom, že Gasson porušila podmienky získania financií tým, že mala v pláne pre svoj projekt Rein nakrútiť „skutočné“ erotické scény. Ten sa mal spustiť na jeseň budúceho roka. Organizácia však už vyplatila väčšinu grantu a teraz ich podľa The Scotsman od režisérky žiada späť.

„Po preskúmaní žiadosti, posúdenia a zmluvnej dohody týkajúcej sa projektu Rein sa spoločnosť Creative Scotland rozhodla stiahnuť podporu pre tento projekt a bude žiadať vrátenie finančných prostriedkov,“ uvádza sa vo vyhlásení Creative Scotland.

„To, čo sa objavilo v poslednej fáze projektu, predstavuje porušenie podmienok udelenia financovania, keďže sa zmenil charakter projektu,“ dodala spoločnosť vo vyjadrení. Po ukončení financovania sa vypla aj oficiálna stránka projektu.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 18:10