Toto sú najsledovanejšie videá na YouTube v roku 2023.Youtube/Luis Fonsi
StoryEditor

TOP videá na YouTube za rok 2023. Rebríček ovládli deti, dostal sa doňho aj obľúbený spevák

Michal Čiernik15.12.2023., 10:00h

Si zvedavý ktoré sú najpočúvanejšie pesničky na YouTube? Tieto videá majú miliardy zhliadnutí.

Lajkuj Brainee.sk na

Populárna stránka na sledovanie videí nás baví svojim obsahom už od roku 2005. Jej playlist tých najsledovanejších sa pravidelne aktualizuje a určuje, ktoré videá sú medzi používateľmi najpopulárnejšie. Aj v tomto roku stále prevládajú známe detské hity.

image

Poznáš ich z tvojich obľúbených filmov či seriálov na Disney Channel. ZOZNAM hviezd, ktoré patria do LGBTI+ komunity

Baby Shark Dance“ od Pinkfong 

„Baby Shark Dance“ je pieseň, ktorú predstavila juhokórejská spoločnosť Pinkfong a na Youtube získala 13 miliárd zhliadnutí. Je to neprekonateľne najznámejšie a najobľúbenejšie video. Tento song vznikol v roku 2017 a je najsledovanejším videom medzi deťmi. Od zverejnenia zarobilo na platforme približne 17 miliónov dolárov (15,5 milióna eur).

Despacito” od Luisa Fonsiho ft. Daddy Yankee

„Despacito“ je slávna pieseň, ktorú vytvoril Luis Fonsi ft. Daddy Yankee, ktorá získala na Youtube 8,3 miliardy zhliadnutí. Pieseň bola vydaná v roku 2019 a od vtedy zarobila údajne až 27 miliónov eur.

Johny Johny Yes Papa” od Looloo Kids 

Na treťom mieste je ďalšia detská pesnička. Od svojho vydania v roku 2014 nazbierala 6,8 miliardy zhliadnutí. Báseň vytvorila „Loo Loo Kids“ a scenár napísal Pretham Gubbi. Ide o staršiu pieseň, ktorej dali nový animovaný vzhľad aby zaujali aj dnešné deti.

„Bath Song“ od Cocomelon Nursery Rhymes

Detský zábavný priemysel pokrýva svet YouTube veľmi rýchlo. Dobrým príkladom je Bath Song z roku 2018. Cocomelons prináša detské riekanky a originálne pesničky v, pre deti lákavej, 3D animácii. A že to robí dobre naznačuje fakt, že v top desiatich videách až dve za svoje. Do teraz Bath Song nazbieral 6,33 miliardy zhliadnutí.

„Shape of You“ od Eda Sheerana

Na piatom mieste je z viac ako šiestimi miliardami obľúbená pieseň od ešte obľúbenejšieho anglického speváka. Od svojho vzniku v roku 2017 sa pravidelne umiestňuje v rebríčkoch najhranejších piesní nie len na YouTube. Údajne toto video zarába ročne až 5,8 milióna eur.

“See You Again” od od Wiza Khalifu

V tesnom závese, „len“ o 40 miliónov zhliadnutí je na šiestom mieste pieseň See You Again, ktorá aj po ôsmich rokoch chytí za srdce. Pieseň z Rýchlo a zbesilo 7 bola pôvodne poctou zosnulému hercovi Paulovi Walkerovi, ktorý zomrel pred dokončením natáčania pri autonehode. Následne sa Charlie Puth spolu s Wizom Khalifom, rozhodli na jeho počesť zložiť toto majstrovské dielo.

Na nižších priečkach, no stále s miliardami zhliadnutí, sa nachádzajú tri detské piesne, medzi nimi aj druhý počin od spomínaného kanálu Cocomelon Nursery Rhymes. Medzi nimi sa však na deviatom mieste drží Mark Ronson so svojou skladbou „Uptown Funk“

Zoznam top desať najsledovanejších videí na YouTube:

  • 1. Baby Shark Dance - 13,7 miliárd
  • 2. Despacito – 8,3 miliárd
  • 3. Johnny Johnny Yes Papa – 6,8 miliárd
  • 4. Bath Song – 6,5 miliárd​ 
  • 5. Shape of You – 6,154 miliárd
  • 6. See You Again – 6,115 miliárd 
  • 7. Wheels on the Bus – 5,7 miliárd
  • 8. Phonic sounds with two words – 5,6 miliárd
  • 9. Uptown Funk – 5,1 miliárd
  • 10. Learning Colors- Colorful Eggs on a Farm – 5 miliárd
menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 08:17