Fanúšikovský karneval Chewbacchus v New Orleans.Facebook/the Intergalactic Krewe Of Chewbacchus/
StoryEditor

FOTO Od malého Yodu až po ružového Chewbaccu. Pozri si, ako to vyzeralo na nerdovskom Star Wars sprievode

Michal Čiernik05.02.2023., 09:00h

Šialené kostými na počesť Star Wars franšízy. Pastva pre oči.

Lajkuj Brainee.sk na

Tento rok sa konal už 13. ročník intergalaktického sprievodu masiek Chewbacchus. Po minuloročnej skrátenej trati sa nadšenci mohli tešiť na plnú vyše trojkilometrovú trasu plnú farieb, svetelných mečov a tisícok nadšencov do popkultúry.

Sprievod je súčasťou takzvaného Mardi Gras, karnevalovej sezóny v americkom meste New Orleans. Originálne masky, nie len zo sveta Star Wars, roztancovali francúzsku štvrť 28. januára. Slogan tohtoročného sprievodu bol „Nechajte Wookieho vyhrať“. 

Intergalactic Krewe of Chewbacchus (IKoC) je Mardi Gras sprievodná organizácia pre „bláznivých fanúšikov hviezdnych vojen, Trekkies, Whovianov, mega-geekov, hráčov, cosplayerov, kryptozoológov, konšpiračných teoretikov UFO, šialených vedcov a všetkých super nerdov,“ uvádzajú na svojej stránke.

image

30-dňový festival aj Tour de Ostrov. Toto sú najlepšie párty v Karibiku

Špecifikom na tomto sprievode je, že organizátori kladú dôraz na originálne, podomácky vyrobené či už kostýmy alebo predmety a darčeky, ktoré rozdávajú návštevníkom sprievodu. Vo väčšine ide o ručne vyrobené umelecké diela prevažne z eco friendly materiálov.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 04:15