Harry StylesInstagram/harry Styles/
StoryEditor

Známa univerzita prichádza s prelomovou novinkou. Zavádzajú študijný predmet Harry Styles

Alexandra Ševčíková21.07.2022., 13:00h

Britský hudobník inšpiruje množstvo ľudí. Podarilo sa mu preskočiť zo speváka v chlapčenskej kapele k úspešnému sólo umelcovi. Okrem toho búra viaceré predsudky. A teraz sa o tejto popovej ikone budú učiť študenti na univerzite.

Lajkuj Brainee.sk na

Fanúšikovia a fanúšičky Harryho Stylesa jasajú. Texaská štátna univerzita otvára na jar 2023 predmet venovaný tomuto britskému hudobníkovi. Louie Dean Valencia, docent digitálnej histórie v štáte Texas, minulý týždeň oznámil, že bude budúci rok viesť predmet s názvom „Harry Styles a kult celebrít: Identita, internet a európska popkultúra“, píše CNN.

image

Texaská štátna univerzita otvára na jar 2023 predmet venovaný tomuto britskému hudobníkovi.

Instagram/harry Styles/

Tento netradičný kurz hneď upútal priaznivcov hudobníka. Viacerí dokonca uvažujú o prestupe na univerzitu v Texase. Avšak nepôjde o žiaden absurdný predmet. Sústreďovať sa bude nie len na stále úspešnejšieho Brita, ale aj na diskusie o „kultúrnom a politickom vývoji moderných celebrít v súvislosti s otázkami rodu a sexuality, rasy, triedy, národa, médií, módy, kultúry fanúšikov, internetovej kultúry a konzumu“. Teda aspoň to sa uvádza na letáku predstavujúcom daný predmet.

A čo vlastne podnietilo vznik tohto predmetu? „Neviem vám povedať, koľko rozhovorov som mal so študentmi za posledné dva roky, ktoré sa začali spoločnou láskou k Harryho hudbe, ale rýchlo prešli do väčších spoločenských otázok o pohlaví, sexualite, rase, kontrole zbraní, udržateľnosti. To všetko kvôli Harryho umeniu,“ povedal pre CNN Valencia.

image

Brainee na festivale Pohoda: Nick Cave večer odpálil nezabudnuteľný koncert, ľudia míňajú najmä na alkohol

Medzi „povinnú literatúru“ budú patriť prvé albumy One Direction až po sólové výstupy hudobníka. Okrem toho sa pozrú aj na jeho rastúcu filmografiu či umenie, ktoré Harryho Stylesa inšpirovalo.

Valencia je jeho fanúšikom už od čias jeho pôsobenia vo One Direction. Pre CNN vysvetlil, že Harry, podobne ako The Beatles, Billie Holiday a dokonca aj Shakespeare, poskytujú ako keby optiku, cez ktorú študenti môžu lepšie pochopiť chod sveta.

„Sebavyjadrenie a pohodlie so sebou samým sú veľkou súčasťou Harryho posolstva, spolu s láskavým zaobchádzaním s ľuďmi,“ povedal Valencia. Objasnil, že mnoho mladých môže mať pocit, že vyrastali súčasne s ním a preto medzi nimi existuje prepojenie. Dúfa, že študenti, ktorí absolvujú tento kurz, budú inšpirovaný k rovnakému seba prijatiu a nespútanej radosti, akú šíri hudobník na svojich koncertoch.

Harry Styles sa okrem hudby venuje aj herectvu. Debutoval vo vojnovom filme Christophera Nolana z roku 2017 Dinkurk. Zároveň ho preslávili aj jeho módne kreácie. Stal sa prvým mužom, ktorý sa objavil na sólo obálke magazínu Vogue. Dokonca ho Jacob Gallagher z The Wall Street Journal nazval „populizátorom mužského perlového náhrdelníka“. Okrem toho je aj otvoreným podporovateľom LGBTQ komunity a fylantropom. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 19:11