Captain Jack
StoryEditor

30-dňový festival aj Tour de Ostrov. Toto sú najlepšie párty v Karibiku

PR článok30.05.2022., 10:00h

Sú na tvojom bucket liste?

Lajkuj Brainee.sk na

Biely piesok, azúrové more, chladené Daiquiri. Únik z každodennej rutiny a exotická zábava. Karibik by sa mal dopísať do slovníka pri výraz „raj na zemi“.

Ak ho máš aj ty vo svojom cestovateľskom bucket liste, pomôžeme ti naplánovať výlet tak, aby ti neušli tie najlepšie miesta na nezabudnuteľnú párty.

Upozornenie:

Zvýšené riziko nutkania bookovať okamžite letenky a rozbiť svoj letný rozpočet ešte pred letným slnovratom.

Preto pri čítaní odporúčame navliecť plavky, pustiť si tvoju obľúbenú pesničku a schladiť si hlavu novinkou od piráta medzi pivami, Captain Jack Exotic Daiquiri. Jeho chuť je inšpirovaná tropickou atmosférou Karibiku a tamojšími dobrodružstvami.

Bocas del Toró, Panama

Panama bola odjakživa miesto spájania – kontinentov, oceánov a tiež dobrých ľudí ako ty, ktorí hľadajú trošku exotickej zábavy.

Napríklad v provincii Bocas del Toró odpália každý piatok tzv. Filthy Friday, celodennú tanečnú párty, ktorá sa koná na troch rôznych ostrovoch. Táto tropická Tour de Ostrov sa začína o 11:30 v Isla Colon, pokračuje cez Isla Solarte až do Caranero Island, kde sa oficiálne končí o 21:00.

Medzi zastávkami ťa preváža loď a vstup je vrátane merchu aj welcome drinku 40 USD. Nás by nebolo treba dvakrát prehovárať.

image
Filthyfridaybocas.com

San Juan, Puerto Rico

V hlavnom meste ostrova Puerto Rico môžeš zažiť dokonca dva veľkolepé eventy.

Prvý je januárový San Sebastián Street Festival, ktorý beží tradične od štvrtka do nedele. Pôvodne vznikol pred 70 rokmi ako zbierka na kostol, no rozvinul sa do svetoznámej exotickej oslavy. Cez deň zaplavia ulice hlavného mesta stovky umelcov, hudobníkov a maskotov, aby ich v noci mohli vystriedať koncerty, DJi a nezabudnuteľné zážitky.

image
rove.me/Angel Xavier Viera-vargas

Ak svoj karibský trip plánuješ skôr v lete, malo by to byť 23. júna. Celý ostrov vtedy oslavuje Svätojánsku noc, teda Noche de San Juan. Portoričania sa večer stretnú na pláži, tancujú, spievajú a hodujú. Presne o polnoci vojdú po spiatočky do mora a trikrát si ľahnú na vodu.

To ti vraj zabezpečí šťastie na celý rok, ale ten zážitok ti zabezpečí šťastie minimálne do rána.

Floyd’s Pelican Bar, Jamaica

Jamajku ti určite predstavovať nemusíme. Minimálne jej hudobný odkaz je obrovský, no aj celá kultúra je taká výnimočná, že sme ju na náš zoznam jednoducho museli pridať.

Okrem hlavného mesta Kingstonu sú nočným životom preslávené Montego Bay či Negril. Nádherné pláže, horúce dni a dlhé noci – to si určite nesmieš nechať ujsť. Do nášho karibského top 5 sme však vybrali niečo špeciálnejšie.

Floyd’s Pelican Bar stojí na palmových pilieroch kúsok nad hladinou a vyše šesťsto metrov od pobrežia. Pokiaľ nie si práve Michael Phelps, dostaneš sa naň len loďou.

Vyzerá takto:

image
gettingstamped.com

Možno tam nezažiješ najväčšiu párty života, ale c’mon – je to bar uprostred mora na Jamajke. Tvojmu zážitkometru pretočí ciferník.

Bridgetown, Barbados

Ostrov veľký ako Bratislava s trojzubcom na vlajke osamotený na kraji Karibiku. Znie to ako epická párty?

Zrejme preto sa tu vždy v lete koná veľká oslava zberu úrody. Dožinky na tropickom ostrove sú o niečom inom ako u babky. Crop Over festival začína veľkým otváracím ceremoniálom a potom sa celý mesiac konajú rôzne výnimočné eventy ako Pic-O-De Crop, súťaž hudobníkov miestneho štýlu kalypso.

Všetko vyvrcholí záverečným karnevalom, Grand Kadooment. Ten priláka do ulíc barbadoského hlavného mesta neuveriteľných 15 000 tanečníkov, hudobníkov a premakaných kostýmov.

image
National Cultural Foundation Barbados

Psst, tento rok sa plánuje na 1. augusta, keby ti náhodou napadlo kupovať letenky.

Cancún, Mexico

Najvýchodnejšie mexické mesto ponúka po celý rok príjemnú exotickú dovolenku, no približne od polovice februára do konca apríla sa mení na epicentrum jarných prázdnin.

V uličkách, baroch a na plážach tam stretneš tisícky Američanov oslavujúcich svoju mladosť. Práve v Cancúne sa totiž odohráva ten najväčší zážitok jarných prázdnin – The Inception Music Festival, ktorý trvá neuveriteľných 30 dní a 30 nocí. Legenda hovorí, že ho nikto nikdy nezažil celý ?‍♂️

image
Facebook Inception Music Festival

BONUS: Ostrov Captain Jack, kdekoľvek

Do tropického raja nemusíš kupovať letenky ani prekonávať tisícky kilometrov. Stačí si otvoriť fľašku vychladeného ochuteného piva Captain Jack inšpirovaného chuťami Karibiku.

Prenesie ťa na ostrov, kde sa vždy koná pravá karibská párty a platia tu vlastné pravidlá. Víkendy trvajú 5 dní a tvoju obľúbenú pesničku tu pre teba aj tvoju partiu hrajú naživo. Ani susedné ostrovy sa na hluk nesťažujú!

Ako to vyzerá na ostrove si môžeš pozrieť tu: https://www.youtube.com/watch?v=TXCb-ukcsV0

Vyskúšaj novinku Captain Jack Exotic Daiquiri so sviežou chuťou exotického ovocia, Captain Jack Original vo fľaške, a tiež v novom balení v plechovke alebo Captain Jack s príchuťou Cuba Libre, s vyladenou kombináciou chutí piva a miešaného nápoja Cuba Libre.


Chceš objaviť aj ty chuť ostrova Captain Jack? Vyhraj pitný režim s pirátom medzi pivami na osvieženie tvojho leta. Zapoj sa do súťaže s Brainee

image
Captain Jack

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 07:20