Johnny Depp bude režírovať film o legendárnom maliarovi.Twitter.com/pop Crew/
StoryEditor

Nedávno sedel pred súdom, teraz sa postaví za kameru. Johny Depp zrežíruje film, pomôže mu aj Al Pacino

Michal Čiernik16.08.2022., 13:30h

Depp prijal ponuku režírovať svoj druhý film v kariére po viac ako dvoch desaťročiach.

Lajkuj Brainee.sk na

Depp prejde od účinkovania na plátne k režírovaniu Modiglianiho životopisnej drámy o talianskom umelcovi založenej na rovnomennej hre Dennisa McIntyra. 

Film sa odohráva v Paríži v roku 1916 a rozpráva príbeh maliara a sochára Modiglianiho, ktorý zomrel v chudobe vo veku iba 35 rokov. Dej by sa mal točiť okolo najdôležitejších dvoch dní v maliarovom živote, ktoré nakoniec upevnia jeho povesť umeleckej legendy. Modigliani sa preslávil na tú dobu kontroverznou zbierkou malieb nahých žien. Jeho najdrahší obraz Nu couché z roku 1917 sa predal v aukcií v New Yorku za 157 miliónov dolárov.

Depp bude spolupracovať s legendárnym Al Pacinom

„Je pre mňa neuveriteľnou cťou a beriem s pokorou, že ju môžem uviesť na plátno ságu o živote pána Modiglianiho. Bol to život s veľkými ťažkosťami, ale nakoniec triumfálny univerzálny ľudský príbeh, s ktorým sa môžu všetci diváci stotožniť,“ povedal Johnny Depp vo vyhlásení.

Na filme bude pracovať spolu s producentmi Barry Navidim a legendou Al Pacinom. „Tento projekt bol veľmi blízky Alovmu srdcu. Al ma pred mnohými rokmi zoznámil s hrou Modigliani a okamžite som si ju zamiloval,“ povedal Navidi. „Toto je kúsok z Modiglianiho života a nie životopis. Mojím snom bolo opäť spolupracovať s Johnnym, je to skutočný umelec s úžasnou víziou priniesť tento skvelý príbeh na plátno.“

Bude to jeho druhý film v úlohe režiséra

Pôjde o Deppovu prvú režijnú rolu od filmu The Brave z roku 1995, v ktorom si zahral aj po boku Marlona Brandona. Nie je známe, či sa pred kamerou objaví aj Depp alebo Pacino v Modigliani. Vzhľadom na to, že umelec mal v čase, keď sa film odohráva, niečo cez 30 rokov, je nepravdepodobné, že by niektorá z hviezd vo veku 59 a 82 rokov prevzala hlavnú úlohu.

image

Depp podľa odtajnených dokumentov trpí erektilnou dysfunkciou. Amber zase predala dom, lebo jej chýbajú milióny

 

Oznámenie prichádza len niekoľko mesiacov po tom, čo Depp vyhral svoju žalobu za ohováranie proti bývalej manželke Amber Heard. Porota jednomyseľne rozhodla v prospech Deppa a Heardovej bolo nariadené zaplatiť svojmu bývalému manželovi 10,35 milióna dolárov (9,6 milióna eur). Depp kvôli tomuto súdu prišiel o niekoľko zaujímavých úloh vrátane účinkovania v Pirátoch z Karibiku. Po vyhranom procese sa však dostáva späť na výslnie a ponuky sa mu hrnú zo všetkých strán.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 04:37