Pred desiatimi rokmi založil spoločnosť Impossible Foods, ktorá vyvíja rastlinné náhrady tradičných mäsových výrobkov s cieľom zachovať všetky chuťové a výživové hodnoty. Pat Brown sa teraz zaviazal, že v priebehu pätnástich rokov jeho spoločnosť vylúči produkciu mäsa, informuje portál Unilad.
Chce vylúčiť mäso
Spotrebitelia prejavujú čoraz väčšie znepokojenie nad otázkami, akými sú napríklad vplyv konzumácie mäsa na životné prostredie, životné podmienky zvierat či bezpečnosť zamestnancov.
Pat Brown, generálny riaditeľ spoločnosti, v rozhovore pre The Washington Post uviedol, že alternatívne jedlá budú chutnejšie ako mäsové výrobky. Taktiež sľúbil, že jeho spoločnosť vylúči v priebehu pätnástich rokov mäso. „Dajte si to do kalendára, pretože naša spoločnosť to urobí,“ objasnil.
Chutnejšie a výživnejšie výrobky
Spoločnosť zakladal pred desiatimi rokmi. V tom čase vychádzal z toho, že sa nemôžeme neustále spoliehať na zmeny v krajine. Bez ohľadu na to, čo si ľudia myslia o zmene klímy či životných podmienkach zvierat, sa rozhodol vyrábať produkty, ktoré si spotrebitelia kúpia, pretože sú chutnejšie, výživnejšie a v konečnom dôsledku aj cenovo dostupnejšie ako mäsové výrobky.
Na otázku, ako blízko má spoločnosť k tomu, aby steak nebol pripravený z mäsa, má jasnú odpoveď. Ochutnal totiž niektoré prototypy steaku, ktoré by ľudí podľa neho ohromili. Zároveň dodal, že nechce na trh uviesť produkt, kým si nebude istý, že neurobí dojem len na vegetariánov, ale aj na milovníkov mäsa.