Tulsa ponúka cudzincom 10-tisíc dolárov.X/formulaces/implove Our Tulsa/
StoryEditor

Chceš žiť ako Chandler? Dostaneš 10-tisíc za to, že sa presťahuješ do Tulsy v Oklahome

rev01.04.2024., 11:00h

Mesto, ktoré sa označuje ako „najväčšie malé mesto sveta“, ponúka cudzincom 10-tisíc dolárov, aby sa tam presťahovali a pracovali. Poznať ho môžeš vďaka Chandlerovi z priateľov.

Lajkuj Brainee.sk na

O tomto meste si už určite počul. V deviatej sérii Chandler nemôže spávať, pretože dcéra Rachel Emma neustále plače. Kvôli tomu zaspí na dôležitej porade a preberie sa až tesne pred tým, keď sa ho šéfka spýta: „idete do toho?“

Chandler však nemá šajnu, aká otázka predtým padla, a tak v pomykove povie „áno“. Až následne sa dozvie, že súhlasil s preradením do mesta Tulsa v Oklahome. Fanúšikovia priateľov si môžu teraz skúsiť, aké je to žiť v „najväčšom malom meste sveta“ na vlastnej koži, a dokonca za to dostať aj peniaze.

Treba splniť niekoľko podmienok

Tulsa totiž spustila náborový program, ktorým chce prilákať nových pracovníkov, píše portál Metro. „Ahojte, vzdialení pracovníci! Hľadáte nový začiatok?,“ uvádza webová stránka mesta. „Ponúkame grant 10 000 dolárov, ktorý vám pomôže urobiť z Tulsy vaše nové sídlo a váš nový domov,“ píše sa v programe.

Aby bola žiadosť o grant schválená musíš mať oprávnenie na prácu v USA. Treba mať tiež potvrdenie o vykonávaní práce mimo štátu Oklahoma, ako aj doklad, ktorý potvrdzuje, že si posledný rok žil mimo tohto štátu.

Ďalšou podmienkou je vek. Uchádzači musia mať minimálne 18 rokov a do roka od prijatia do programu sa presťahovať do Tulsy.

image

V Grécku sa nachádza skryté mesto. Ponúka bohatú históriu, stáva sa populárnym aj u turistov

Pohovor môžeš urobiť na diaľku

Vybraní uchádzači budú musieť prejsť 30-minútovým virtuálnym pohovorom v anglickom jazyku. Grant vo výške 10-tisíc dolárov môže byť vyplácaný nájomcom alebo kupujúcim nehnuteľností mesačne alebo ako jednorazová suma po zakúpení domu.

Grantový program do Tulsy prilákal už viac ako 2 500 ľudí. „Môžem úprimne povedať, že presťahovanie sa do Tulsy je jedným z najlepších rozhodnutí, aké som kedy urobil,“ povedal pre portál Mirror US nový obyvateľ Montana Cain. „Rozvinul som svoje osobné a profesionálne schopnosti a skutočne mám pocit, že sa mi podarilo nájsť svojich ľudí,“ dodal.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 20:05