Miliardár si postavil na vrchole 120 metrového mrakodrapu luxusnú vilu.X/Gunsnrosesgirl3/
StoryEditor

Miliardár si postavil na vrchole 120 metrového mrakodrapu luxusnú vilu. V miliónovom sídle však možno nikdy nebude bývať

Michal Čiernik25.03.2024., 10:30h

Luxusná vila na vrchole mrakodrapu zostala prázdna. Jej majiteľ totiž musel ujsť z krajiny kvôli podvodom.

Lajkuj Brainee.sk na

Ak by si mal miliardy eur, v podstate by si si mohol vybrať na výstavbu svojho domu hocijaké miesto na svete.

Pekný exotický ostrov, alebo nejaké lukratívne pobrežie. Pokojne aj strešný apartmán v najdrahšom meste na svete.

Podnikateľ Vijay Mallya si však vymyslel ešte niečo šialenejšie. Postavil si obrovský kaštieľ na vrchole veže Kingfisher v nákupnej štvrti UB City, v indickom Bengaluru.

image

Bezpečnosť na ruský spôsob. Plány Putinovho tajného bunkra pod gigantickým palácom boli roky voľne dostupné na internete

Dom má podľa portálu Ladbible rozlohu 3700 metrov štvorcových a je úplne oddelený od bytov, ktoré sa nachádzajú v budove priamo pod ním. Vila za viac ako 17 miliónov eur má tri poschodia, heliport, zelené záhrady a bazén s nekonečným okrajom.

Miliardové podvody

Luxusné sídlo v oblakoch je však opustené. Jeho majiteľ Mallya totiž pred ôsmimi rokmi utiekol z Indie do Spojeného kráľovstva, pretože čelil obvineniam z podvodu a nesplateným dlhom vo výške viac ako 1 miliardy dolárov (916 miliónov eur).

Minulý rok sa britského ministra bezpečnosti Toma Tugendhata pýtali na vydanie Mallyu, o čom povedal, že Spojené kráľovstvo sa nemieni stať miestom, kde by sa ľudia mohli vyhýbať spravodlivosti. „Obe krajiny (Spojené kráľovstvo a India) majú svoje právne procesy, ktorými sa musia riadiť. Vláda Spojeného kráľovstva však nemá v úmysle z Británie urobiť miesto, kde sa tí, ktorí sa snažia uniknúť spravodlivosti môžu skryť,“ dodal.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 00:55