James BondEon Productions, Metro-Goldwyn-Mayer Pictures
StoryEditor

Cestovanie v štýle slávneho agenta 007. Máme pre teba tipy na destinácie, v ktorých sa budeš cítiť ako James Bond na misii

Miroslav Kamody26.03.2024., 14:30h

Cestovanie s akčným duchom? Vydaj sa na cestu okolo sveta v stopách Jamesa Bonda.

Lajkuj Brainee.sk na

Pokiaľ máš chuť dať svojmu ďalšiemu cestovateľskému dobrodružstvu sofistikovaný nádych, máme pre teba tip, ktorý si rozhodne zamiluješ. Agent 007, britská špionážna ikona, ktorú pozná azda každý, sa vydáva na nebezpečné misie, čo z neho robí skúseného svetobežníka, od ktorého sa môžeme inšpirovať aj my.

Portál NTK píše, že ako cestovateľ si môžeš vziať dobré časti jeho dobrodružstiev - destinácie - a vynechať menej vítané zložky, ako je boj so zločincami a uhýbanie sa pred guľkami. Ktoré miesta by si mal rozhodne navštíviť? 

image

Mesiace špekulácií sú na konci. Tomuto hercovi ponúkli úlohu Jamesa Bonda, kontrakt by mal podpísať ešte tento týždeň

Istanbul

Istanbul je jedným z najväčších svetových miest. Je to mesto plné histórie a kultúry, ktoré sa nepodobá žiadnemu inému na planéte. Objavil sa v mnohých filmoch o Jamesovi Bondovi, pričom prvým bol už v roku 1963 From Russia With Love.

Agent 007 sa do tohto mesta vrátil vo filmoch The World Is Not Enough a Skyfall, kde sa ocitne v mestskom Veľkom bazáre, keď prenasleduje žoldniera. Samozrejme, túto unikátnu metropolu si nemusíš spájať len s Bondom. Je totiž také jedinečné, že niekedy proste stačí ísť na prechádzku a nechať sa unášať pulzujúcimi ulicami.

Monte Carlo

Existuje destinácia viac pripomínajúca Jamesa Bonda ako Monte Carlo? Tento luxusný kút Monaka je plný lesku a pôvabu a ponúka návštevníkom možnosť dočasne sa vžiť do kože najslávnejšieho britského tajného agenta. Bondovým obľúbeným miestom v Monte Carle je svetoznáme Monte Carlo Casino.

To sa objavilo v niekoľkých filmoch 007, vrátane Never Say Never Again a GoldenEye. Pre plný zážitok zamier dovnútra a sadni si k jednému z mnohých stolov dostupných pre verejnosť. A aby toho nebolo málo, je to jedno z mála miest, kde nosenie smokingu vôbec nevyzerá podivne.

Lyžovačka v Alpách

Ako sme za vyše 60-ročnú históriu filmov mohli vidieť, James Bond je viac než len schopný lyžiar. A Alpy sú jednoducho nebom pre každého milovníka tohto zimného športu. Agent 007 sa v nich ocitol rovno šesťkrát - počnúc Tajnou službou Jej Veličenstva a končiac Spectre. Akékoľvek stredisko ti prinesie podobný zážitok, no pre tých najžiadanejších sa núka Chamonix. 

image

Chceš začať s lyžovaním alebo snowboardovaním? Pozreli sme sa na ceny výstroje aj lektorov, priprav si poriadny balík

Londýn očami Jamesa Bonda

Pri cestovaní naprieč svetom v stopách agenta 007 musíme bez akýchkoľvek pochybností navštíviť aj Londýn, jeho domovské mesto. Nachádzajú sa tu špecifické budovy, bez ktorých by príbehy o tajnom agentovi neboli také, aké si ich pamätáme. Patrí medzi ne ústredná budova britskej tajnej služby (SIS, nie MI6), Westminsterský most, Národná galéria, Somerset House či Whitehall.

Všetky tieto budovy je možné navštíviť zadarmo (minimálne teda zvonku). Pre dokonalé vyvrcholenie návštevy môžeš zájsť na večeru do reštaurácie Rules v Covent Garden. Okrem toho, že sa objaví v Spectre, je táto reštaurácia aj najstaršou v Londýne, ktorá je stále v prevádzke. Svoje brány otvorila už v roku 1798, vďaka čomu je britskejšia ako James Bond

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 08:54