Bratislava zabodovala v ďalšom rebríčkuUnsplash/Kristína Krúžková
StoryEditor

Bratislava zabodovala v ďalšom rebríčku. Spolu s Prahou majú najlepší nočný život spomedzi európskych miest

Miroslav Kamody20.12.2023., 10:30h

Najlepší nočný život v rámci celej Európy? Podľa najnovšieho rebríčka ho nájdeš v Prahe a Bratislave.

Lajkuj Brainee.sk na

Nedávny rebríček OLBG predstavil zoznam európskych miest s najživším nočným životom, informuje český portál Prague Morning. Priniesol hneď niekoľko prekvapení, z toho dve hneď na prvých dvoch priečkach.

Podľa rebríčka je európskym mestom s najlepším nočným životom Praha, za ktorou hneď nasleduje Bratislava. Zoznam bol zostavený na základe zdrojov ako TripAdvisor a AirDNA, pričom sa zohľadnili faktory, ako sú recenzie, ceny piva, ceny hotelov a ceny taxíkov. Okrem toho zohľadnil aj počet nočných klubov, barov a kasín.

image

FOTO Na Bratislavu stačí? Boli sme na vianočných trhoch a toto sú naše dojmy aj PREHĽAD cien

Bratislava vyhráva cenami

So skóre 8,44 z 10 sa na prvom mieste umiestnila Praha. Mesto sa môže pochváliť jedným z najlacnejších domácich pív v Európe, množstvom aktivít a podujatí a zabezpečilo si pozíciu jedného z najbezpečnejších miest na zozname.

Bratislava sa umiestnila na druhom mieste so skóre 8,16 z 10. Slovenská metropola získala vysoké hodnotenia vo všetkých kategóriách, pričom ťažila z nízkych cien Airbnb, dostupného domáceho piva a taxislužieb.

image

Bratislava zabodovala v ďalšom rebríčku

Unsplash/Pim Myten

Len z pohľadu najnižších cien na Airbnb jasne vyhráva Varšava, Istanbul zase poskytuje najekonomickejšie taxislužby v Európe. Okrem toho autori štúdie označili švajčiarsky Bern za najbezpečnejšie mesto v Európe.

Druhá šanca?

Praha má v rámci nočného života skutočne čo ponúknuť. Portál pripomína, že pulzujúce mesto ponúka na každom rohu historických uličiek krčmy, nočné kluby, karaoke bary, strešné bary a podniky so živou hudbou. Nechýbajú párty na lodi, večerné kultúrne podujatia, pivné záhrady, kluby či kasína.

image

VEĽKÝ PREHĽAD Koľko stojí polliter čapovaného piva v európskych krajinách? Až tri susedné krajiny nám môžu jeho cenu závidieť

Ale Bratislava? Údaje však hovoria jasne, a preto je možno najvyšší čas zvážiť, či sa spolu so svojimi priateľmi nevyberieš do hlavného mesta, aby si dal novú šancu jej nočnému životu, ktorý je na tom očividne lepšie, ako ten vo Valencii, Lisabone, Madride, Helsinkách či Istanbule.

Top 10 európskych miest s najlepším nočným životom:

1. Praha, Česko

2. Bratislava, Slovensko

3. Krakov, Poľsko

4. Valencia, Španielsko

5. Lisabon, Portugalsko

6. Madrid, Španielsko

7. Varšava, Poľsko

8. Budapešť, Maďarsko

9. Helsinki, Fínsko

10. Istanbul, Turecko

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 11:47