Mladý pár sa rozhodol presťahovať do autobusuInstagram/roamsweetroamers
StoryEditor

FOTO Mladý pár sa rozhodol vymeniť dom za autobus. Spoločne cestujú po svete, radikálnu zmenu si nevedia vynachváliť

iDnes.czLenka Weberová19.11.2023., 14:16h

Hannah Lane z amerického Kentucky a jej manžel Cody žili bežný život v krásnom dome, keď ich očarili príbehy ľudí, ktorí žili v upravených dodávkach a autobusoch. Okamžite sa rozhodli pre zmenu.

Lajkuj Brainee.sk na

Predali svoj dom a za 34-tisíc dolárov (vyše 31-tisíc eur) si kúpili priestranný zájazdový autobus. Spĺňal totiž dôležitú podmienku, mal vyššie stropy, píše Lenka Weberová z portálu iDnes.

Úžitková plocha autobusu, ktorý Hannah a Cody sami prestavali, je 33 metrov štvorcových. Renovácia vyšla na 51-tisíc dolárov, v prepočte takmer 47-tisíc dolárov. Manželia pracujú už roky na diaľku, vďaka tomu nebolo presťahovanie do autobusu veľkým problémom.

image

Muž kúpil na bazoši 2 500 tonovú loď. Je to ako prerábať 15 domov, hovorí o projekte, do ktorého nalial už milióny

Pracujú na diaľku

Hannah je svadobná fotografka a marketingová koordinátorka. Cody je mikrobiológ, ktorého zameranie mu umožňuje pracovať mimo laboratória. Cestovanie k ich práci patrí.

Manželia si svoje mobilné obydlia nádherne zariadili. Obývacia izba manželov je v prednej časti autobusu. Má pohovku s úložným priestorom, ktorú je možné premeniť na posteľ.

Manželia vylepšili sedadlá vodiča a spolujazdca. Palubnej doske dali elegantný čiernobiely vzhľad. Nad ňou je zavesená televízia. Interiér je zariadený v minimalistickom štýle. Vládnu mu zemité tóny, ktoré dodávajú celému priestoru vrelú atmosféru.

Do autobusu zmestili všetko

Koberce a závesy v prírodnom dekore pekne ladia s bielymi stenami aj nábytkom. Zájazdový autobus má plne vybavenú kuchyňu s dostatočnou pracovnou plochou. Vošla sa mikrovlnná rúra, sporák, chladnička aj drez.

Jedálenský kút je zároveň pracovným. Doska stola je z masívneho bloku. V autobuse je kúpeľňa s toaletou a vaňou. Na stenách sú obklady a na podlahe dlažba. Nad manželskou posteľou je zabudovaný úložný priestor. Ten je aj pod lôžkom. Okná zaisťujú prirodzené svetlo.

image

Mladík odmietol platiť drahé nájomné, kúpil a prerobil si sanitku. Teraz cestuje po celej krajine a užíva si peniaze

Každá časť autobusu je premyslene navrhnutá. Majitelia nezabudli ani na veľkorysú šatňu vybudovanú zo starých palánd. Autobus však nemá fotovoltaické panely. Je preto nutné parkovať vždy tam, kde je prípojka k elektrine. A čo im na tomto spôsobe nevyhovuje? Hannah priznáva, že jej najviac chýbajú priatelia a rodina.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
07. máj 2024 15:44