Dala výpoveď v práci a so synom sa presťahovala do stanu.Profimedia.cz/
StoryEditor

Dala výpoveď v práci a so synom sa presťahovala do stanu. Žena takto ušetrila takmer dvetisíc eur

Lenka WeberováiDnes.cz19.10.2023., 14:00h

Štyridsaťjedenročná Christine Blue z New Yorku sa v júni 2021 rozhodla spolu so svojím štrnásťročným synom Brittonom a dvoma psami opustiť prácu aj dom a žiť v stane.

Lajkuj Brainee.sk na

V júni 2021 si Christine Blue (41) a jej syn Britton (14) z New Yorku zbalili kufre a zhromaždili svojich psov, aby sa vydali na dobrodružstvo nomádskeho života. Dôvtipnej žene sa za dva roky podarilo ušetriť takmer 45-tisíc eur tým, že vymenila svoje domáce pohodlie a prácu a postavila si stan.

image

Radek si v 19-tich sám postavil dom: Dva mesiace robenia vlastnej kuchyne mi dali viac ako tri roky školy

Christine najprv urobila tento krok ako zábavnú 90-dňovú kempingovú výzvu, aby mohla stráviť čas so svojím synom počas letných prázdnin. „Po dvoch týždňoch som si začala uvedomovať, koľko by som bola schopná ušetriť. Dokonca som dala výpoveď a namiesto toho som sa zamerala na háčkovanie zo stanu,“ prezradila Daily Mail Christine. Viac o živote newyorčanky v stane sa dozvieš v galérii.

Zima bola náročná

Mesačné náklady Christine sa znížili na približne v prepočte 320 dolárov mesačne. Táto suma zahŕňala prenájom pozemku za 150 eur dodávku vody za 50 eur za tisíc litrov na pitie, sprchy a varenie, dodávku palivového dreva za 70 eur, poprípade propán ako doplnkové teplo počas chladnejších nocí za 30 eur. Okrem toho musela jednorázovo investovať do stanu za 1700 eur a solárneho panelu s generátorom za 1400 eur.

Christine si musela zvyknúť hlavne na sprchovanie, extrémne počasie a sprchovanie v extrémnom počasí počas zimných mesiacov. Keď namiesto tečúcej vody používala nádrž. „Najväčším problémom pre nás bolo počasie. Keď oheň v noci vyhasol a steny stanu sa ochladili od naviateho snehu, ktorý navyše stan rúcal, bolo nutné uprostred noci vstať a sneh odstrániť,“ povedala.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 17:29