Ktorá izba v hoteli je najbezpečnejšia?Unsplash/Jeffrey Francisco
StoryEditor

Najbezpečnejšia izba v celom hoteli? Bývalá agentka FBI vysvetľuje, ako nájsť tú najlepšiu

Miroslav Kamody18.09.2023., 08:00h

Z niektorých tipov sa ti možno budú tvoji známi smiať, no keď pôjde do tuhého, budeš mať výhodu, ktorú ti budú ostatní závidieť.

Lajkuj Brainee.sk na

Bývalá agentka CIA a FBI sa podelila o svoje tajomstvá a tipy v rámci bezpečného cestovania. Ako informuje portál New York Post, 44-ročná Tracy Walder v minulosti pracovala ako špeciálna agentka FBI a dôstojníčka CIA. Obidve zamestnania ju naučili, ako prijať mimoriadne opatrenia, a to najmä v zahraničí.

Predtým, ako sa Walder vydá na akúkoľvek cestu, hľadá v destinácii teroristické hrozby a nastaví aplikáciu, ktorá v prípade núdze upozorní jej kontakty na jej polohu. Profesorka trestného práva z Dallasu dbá na to, aby si do batožiny vložila Apple Air Tag a jej 8-ročná dcéra mala tiež na sebe náramok so sledovacím zariadením.

image

Čech nebude na návštevu Bratislavy spomínať v dobrom. Rasistická majiteľka hotela sa ho pokúsila okradnúť

Žiadne súkromné prenájmy

Upozorňuje, aby si si pri plánovaní cesty nikdy nerezervoval súkromné prenájmy, pretože sú podľa „extrémne nebezpečné a riskantné“. „Naozaj vkladáte svoju dôveru do niekoho, o kom neviete, či zostane v dome,“ povedal Walder pre SWNS. Rovnako tak si nevieš overiť, kto píše recenzie na tieto prenájmy.

Keď si Walder vyberie hotel, požiada, aby zostala v izbe medzi tretím a šiestym poschodím. Vysvetlila, že tieto miestnosti sú dostatočne nízko k hlavnému poschodiu na núdzový prístup, ale dostatočne ďaleko od narušiteľov, ktorí vstupujú na prízemí.

image

Ktorá izba v hoteli je najbezpečnejšia?

Unsplash/Francesca Saraco

„Pokiaľ ide o poschodie, existujú dve veci – prvá je vstup. Typicky, niekto, kto sa snaží ublížiť, pôjde najjednoduchším spôsobom, ako môže, a to by vstúpil cez prvé poschodie, pretože je najprístupnejšie,“ povedal Walder. Opakom je, keď sa nachádzaš napríklad na 20. a vyššom poschodí, keďže pre teba bude náročné dostať sa rýchlo von.

Tvoji blízki by mali vedieť, kde sa nachádzaš

Keď je Walder vo svojej izbe, vždy zamkne a zamkne dvere a pridá aj zámok pre „mimoriadnu úroveň bezpečnosti“. „Môj manžel Ben ma s tým škádli, a hoci je nepravdepodobné, že sa niekto vláme dovnútra, realita je taká, že hotelový personál má vstupnú kartu, aby sa dostal do vašej izby,“ povedala.

image

Cestovateľka Mimi: Cestovanie s dieťaťom nie je až taká veda, pribaliť si treba veľa trpezlivosti

Ako ďalej prezradila, tieto bezpečnostné opatrenia pridala do svojej cestovnej rutiny po tom, ako sa na jednej z utajovaných pracovných ciest v zahraničí necítila bezpečne. „Samozrejme, nemôžem byť extrémne konkrétna, keďže je to stále utajované, ale vo všeobecnosti vychádzam z myšlienky, že som v inej krajine a špehujem ich – takže musím predpokladať, že tá druhá krajina možno vie, kto som a možno sa mi snaží ublížiť,“ pokračovala.

Okrem toho sa so svojou rodinou delí o svoj itinerár, aby jej členovia vedeli, kde sa nachádza a v prípade potreby ju mohli nájsť „Dúfala som, že dám ľuďom rôzne varianty kontroly zabezpečenia a povzbudím ich, aby používali veci, ktoré môžu ovládať alebo ich už majú – bez toho, aby si museli niečo kupovať,“ povedala Walder o svojich tipoch.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 23:05