Milan Bez MapyFb/milan Bez Mapy/
StoryEditor

Zháňaš tipy na brutálne destinácie a lacné letenky? Týchto slovenských influencerov potom musíš sledovať

Alexandra Ševčíková09.07.2022., 12:00h

Ak rád spoznávaš svet, ich mená určite poznáš. Toto sú profily slovenských influncerov, ktorí ťa zasvätia do cestovania.

Lajkuj Brainee.sk na

Krásne fotky rôznych destinácii na Instagrame priam lákajú k cestovaniu. Okúzľujúce výhľady, neuveriteľná architektúra či rôzne exotické jedlá. Či už si milovník dobrodružstva alebo ideš radšej na istotu, profily týchto slovenských influencerov sa oplatí sledovať. Vďaka nim zažiješ cestu okolo sveta. Ako bonus sa dozvieš aj cenné tipy, ktoré potom môžeš využiť aj pri svojich cestách.

Milan Bez Mapy

Milan Bardún, ktorého väčšina Slovákov pozná ako Milana Bez Mapy, láka svojich fanúšikov na cesty už od roku 2013 cez svoj blog. Ten patrí medzi najčítanejšie na Slovensku. Okrem toho je autorom knihy Influencer, ktorú vydal v roku 2021. Ukazuje v ňom zákulisie „dokonalého“ života tvorcu na Instagrame.

{instagram}

{/instagram}

Na svojom blogu uverejňuje cenné tipy, ktoré sa zídu každému dobrodruhovi. Od informácií kam ísť na výlet v danej krajine až po to ako získať odškodné za meškanie letu. Jednoducho všetko. Zároveň sa o svoje neuveriteľné príhody delí aj s fanúšikmi na Instagrame. Tých sa tam nazbieralo už viac ako 70-tisíc. Práve svojou tvorbou na tejto platforme si vyslúžil aj ocenenie Social Awards 2022 v kategórii Cestovanie.

Janka Travelhacker

Janka patrí medzi ďalšie slovenské obľúbené blogerky, o čom svedčí ocenenie Bloger roka. Vďaka spoznávaniu sveta získala veľa inšpirácie, čas pre seba a nové zážitky. Podľa nej to rozširuje obzory, a my, samozrejme, súhlasíme!

{instagram}

{/instagram}

Ľudom sa snaží poskytnúť praktické a komplexné tipy, aby počas cestovania ušetrili čas, peniaze a najmä energiu. Navštívila už 82 krajín vrátane viacerých cestovateľských rajov ako Seychely, Maldivy a Zanzibar. Na svojom Instagrame sa môže pochváliť takmer 25-tisíc sledovateľmi.

Nie je túra bez Štúra

Rado Hoppej je autorom blogu Nie je túra bez Štúra a na jeho instagramovom profile ho sleduje skoro 26-tisíc ľudí. Narozdiel od iných blogerov sa rozhodol zamerať najmä na Slovensko. Ako napísal na blogu: „Po rokoch v zahraničí som si povedal, že je načase spoznať hlavne krajinu odkiaľ pochádzam, a tak sa zo mňa stal turista vo vlastnej krajine.“

{instagram}

{/instagram}

Dal výpoveď v dobre platenej práci vo Viedni a vydal sa spoznávať Slovensko. Svojím fanúšikom sa snaží ukázať, že aj naša domovina má čo ponúknuť. Podľa Rada výlet či dovolenka nemusia byť len o exotike na pláži a pri mori.

Cestujeme spolu

Jožo a Hanka sú dvaja „bežne zamestnaní ľudia“. Zbožňujú cestovanie a svojim blogom Cestujeme spolu sa snažia dokázať, že nemusíš byť travelblogerom, aby si si svet mohol užiť na plno. Na svojom Instagrame majú viac ako 14-tisíc sledovateľov, s ktorými sa delia o prekrásne fotografie z ich ciest, rôzne tipy a zlepšováky.

{instagram}

{/instagram}

Okrem toho dokazujú, že aj s dieťaťom sa dá cestovať. Zároveň cestujú aj karavanom, ktorý sa volá Karol. Takže keď ťa láka aj takýto spôsob spoznávania sveta, určite sa mrkni na ich profil!

Bibiana Paršová

Bibiána sa o svoje cestovateľské zážitky delí s viac ako 20-tisíc fanúšikmi na Instagrame. Označuje sa z dievča, ktoré miluje dobrodružstva. Najprv sa venovala turistike v slovenských horách. Dnes svojim sledovateľom ukazuje, ako cestovať za čo najmenej peňazí a popritom pracovať na plný úväzok.

{instagram}

{/instagram}

Na svojom profile zdieľa zážitky z ciest do krajín ako sú napríklad Srí Lanka, Irán či Keňa, ktoré nie sú typickými dovolenkovými destináciami. Nájdeš tam aj tipy kam sa ísť pozrieť na Slovensku a do jej fotiek sa určite zamiluješ.

Východňar vo švece

Lukáša Herteľa mnohí poznajú po prezývkou Východňar vo švece. Na svojom profile, ktorý sleduje takmer 4-tisíc ľudí opisuje svoje zážitky a skúsenosti z ciest.

{instagram}

{/instagram}

Svoj cestovateľský profil, ale berie ako hobby. Momentálne má už na svojom konte veľké množstvo krajín, ale ani Slovensku mu nie je cudzie. Ako povedal v rozhovore pre Brainee: „Som zástancom toho, že každý cestovateľ by mal najprv spoznať svoj vlastný dvor.“

Cestuj po svete

Peter Kincel je autorom blogu Cestuj po svete. Pred ôsmimi rokmi dal výpoveď v práci a začal sa živiť ako webdizajnér na voľnej nohe. Cestovanie je pre neho životný štýl. O svoje zážitky sa delí z viac ako 10-tisíc fanúšikmi na Instagrame.

{instagram}

{/instagram}

Okrem cestovateľských tipov si ťa môže získať aj jeho jedinečný humor. Zatiaľ sa mu podarilo navštíviť 59 krajín a pri tomto čísle nekončí. So svojimi fanúšikmi zdieľa nie len neuveriteľné zážitky, ale aj množstvo tipov. Jeho „úprimný cestovateľský blog“ sa určite oplatí sledovať.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. apríl 2024 20:47