Známy pytliak ľuďom ponúkal zabíjanie ohrozených druhov. Našli ho zastreleného.Facebook/Pro Hunt Africa
StoryEditor

Dobehla ho karma? Pytliak zabíjal ohrozené zvieratá, organizoval poľovačky. Našli ho mŕtveho

kov06.07.2022., 09:00h

Neslávne známeho lovca v Afrike zabili neznámi útočníci.

Lajkuj Brainee.sk na

Známeho pytliaka Riaana Naudea, ktorý na sociálnych sieťach pravidelne uverejňoval fotografie s mŕtvymi levmi, slonmi či žirafami, našli nedávno mŕtveho. Incident sa stal v Južnej Afrike za bieleho dňa neďaleko Marken Road v provincii Limpopo.

Zastrelili ho

Miestna polícia uviedla, že Naudea zastrelili neznámi útočníci neďaleko Krugerovho národného parku. Policajný hovorca Mamphaswa Seabi informoval, že policajti našli telo pytliaka „ležať tvárou nahor“, na hlave a tvári mal krv, píše portál Vice.

image

Známy pytliak ľuďom ponúkal zabíjanie ohrozených druhov. Našli ho zastreleného.

Facebook/sSzeszak Sándor

55-ročný muž bol tiež majiteľom a zakladateľom Pro Hunt Africa – skupiny, ktorá organizovala platené poľovačky pre zákazníkov. Konkrétny dôvod jeho smrti zatiaľ nie je jasný.

image

Podivná smrť ruského fyzika. Zatkli ho pre údajnú vlastizradu, dva dni na to zomrel

Podľa portálu Mirror sa Naudeovi mala pokaziť jeho dodávka. Následne pri ňom zastavilo biele nákladné auto, z ktorého vystúpili dvaja muži, jeden z nich mal pytliaka na mieste zastreliť. Útočníci mali Naudeovi ukradnúť z auta zbraň a ujsť.

image

Známy pytliak ľuďom ponúkal zabíjanie ohrozených druhov. Našli ho zastreleného.

Facebook/Share If You Care

„Mŕtvy mal oblečené modré tričko a hnedé nohavice. Pri páse mal na sebe prázdne puzdro na strelnú zbraň,“ uviedol policajný hovorca.

Očitým svedkom vraždy bol miestny pastier, ktorý počul výstrel a videl, ako biele nákladné auto značky Nissan odchádzalo rýchlo preč. Polícia na mieste činu našla jediný náboj.

„Naude mal pri sebe dve lovecké strelné zbrane, oblečenie, vodu, whisky, oblečenie na spanie a veľa nábojov, akoby išiel loviť a kempovať niekde v okolí Sterkrevieru, keďže v oblasti je veľa fariem s divými zvieratami,“ uzatvára hovorca.

Pro Hunt Africa

Webová stránka kontroverznej Naudeovej firmy Pro Hunt, ktorá organizuje poľovačky na exotické zvieratá uvádza, že za „poľovačku“ na krokodíla si spoločnosť účtuje 2430 eur či 1 460 eur za zastrelenú žirafu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 17:55