Ubytovanie medzi svätými múrmi.Airbnb/
StoryEditor

Ubytovanie medzi svätými múrmi. Mníšky ponúkajú kláštorné izby Panny Márie na Airbnb

Michal Čiernik07.02.2024., 13:00h

Stretávaš sa pri hľadaní ubytovania s hlučnými susedmi a tenkými stenami? Toto Airbnb v útrobách kláštora zo 16. storočia ti doslova ponúka mier, svetlo a pokoj.

Lajkuj Brainee.sk na

Mníšky patriace ku kláštornému rádu svätej Kláry v Seville sa pred pár mesiacmi rozhodli využiť prázdne priestory svojho kláštora a privyrobiť si tak nejaké euro. Okrem predávania domácich sladkých dobrôt ponúkli na Airbnb byty nachádzajúce sa medzi stenami kláštora Panny Márie Ježišovej zo 16. storočia.

image

Rodisko Harryho Pottera či chata Tonyho Starka? Airbnb ponúka ubytovanie v slávnych domoch

Pôvodne tieto priestory obýval ich vrátnik s rodinou. Po ich odchode však byty zostali nevyužité. „Nechceli sme začať s dlhodobým prenájmom, pretože to nie je náš spôsob života,“ povedala miestnym novinám El País sestra María José.

image

Pôvodne tieto priestory obýval ich vrátnik s rodinou. Po ich odchode však byty zostali nevyužívané.

Airbnb/

„Prinášajú príjem, ktorý nám pomáha žiť, ale nechceli sme, aby to bolo na úkor nášho povolania, a preto sme vedenie poverili niekým iným,“ vysvetlili mníšky. Rýchlo sa dohodli s miestno spoločnosťou, ktorá s prenájmom bytov má väčšie skúsenosti a čoskoro dospeli k ročnej dohode.

image

Prvé dva mesiace prenájmov prilákali údajne viac zahraničných návštevníkov ako španielskych.

Airbnb/

Prvé dva mesiace prenájmov prilákali údajne viac zahraničných návštevníkov ako španielskych. Podľa El País je netradičné ubytovanie populárne aj medzi miestnymi.

Momentálne si môžeš rezervovať ubytovanie v kláštore od 90 do 180 eur na minimálne dve noci a v závislosti od veľkosti zvoleného bytu.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
03. máj 2024 02:22