Prvá super ponorka pre miliardárov má bazén, vínnu pivnicu a kino.X/Krzysztof__duda/
StoryEditor

FOTO Zabudni na luxusné jachty. Prvá superponorka pre miliardárov má bazén, vínnu pivnicu a kino

Michal Čiernik24.01.2024., 10:00h

Prvá luxusná ponorka svojho druhu pojme na luxusnej plavbe do hlbín oceánu 20 pasažierov a 40 členov posádky. Z jej ceny sa ti však zatočí hlava.

Lajkuj Brainee.sk na

Dnes miliardári ako Jeff Bezos či Elon Musk brázdia oceány na svojich super jachtách. Rakúska dizajnérska firma im najnovšie so svojou prvou superponorkou na svete dopraje luxus aj pod hladinou oceánu.

Migaloo M5 s dĺžkou 165 metrov pojme 20 pasažierov a 40 členov posádky, pričom pod vodou vydrží byť ponorená nepretržite štyri týždne, uvádza Dialy Mail. Je vybavená bazénom, vínnou pivnicou a kinom, no s nákladmi na výstavbu presahujúcou 2 miliardy dolárov (1,8 miliardy eur) je vyhradená výlučne pre svetovú elitu. 

Ponorka z Rakúska

Ambiciózne plavidlo, ktoré sa dokáže ponoriť do hĺbky 250 metrov, navrhla dizajnérska firma Migaloo so sídlom v rakúskom Grazi. „Našou cieľovou skupinou sú vizionárski miliardári s existujúcimi skúsenosťami so superjachtami alebo aj bez nich, ktorí majú mimoriadne požiadavky na exkluzivitu, bezpečnosť, dobrodružstvo a zážitky,“ povedal pre Times generálny riaditeľ Christian Gumpold.

Pre dizajnérske firmy, ako je Migaloo, je štandardom vytvárať detailné vykresľovanie svojich projektov v snahe prilákať miliardárov a priviesť ich k realizácii. Luxusná ponorka bude podľa náčrtov bude schopná priniesť jedinečný zážitok ešte na hladine. Jedným z nich sú vysúvacie plavecké bazény na oboch stranách plavidla či heliport.

Interiér znázorňujú odetý do zlatej a bielej kože s posuvnou strechou, ktorá umožňuje romantický pobyt pod holým nebom, kým sa ponorka neponorí. Výhľad sa však nekazí ani stovky metrov pod hladinou, tam sa oňho starajú obrovské panoramatické okná.

Kedy sa tejto luxusnej svätyne pod hladinou dočkáme je však hudba budúcnosti. Spoločnosť totiž už pred desiatimi rokmi navrhla luxusné plávajúce ostrovy, ktoré by sa dali presúvať po všetkých svetových oceánoch. Ostrovy s apartmány, bazénmi, vodopádmi a heliportmi, ako aj s vertikálnymi záhradami s palmami však zostali len na papieri.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 23:30