Pozri si, akú dovolenku by si vybral ChatGPT na Slovensku.Wikipedia, Facebook/hotel Château Bela/
StoryEditor

Požiadali sme ChatGPT, aby nám naplánoval dovolenku na Slovensku. Odporučil tieto lacné destinácie či reštaurácie

Michal Čiernik13.04.2023., 11:30h

Dovolenka na Slovensku, akú by pre teba vybral robot.

Lajkuj Brainee.sk na

Plánuješ dovolenku na Slovensku alebo si chceš strihnúť len nejaký krátky výlet? Spýtali sme sa stále populárnejšej umelej inteligencie, aké destinácie by na Slovensku odporučila. Chatbota sme sa spýtali na najlepšiu dovolenku pre mladých, tip na lacný výlet ale poradil nám aj luxusné destinácie a najlepšie hotely, nie len v Bratislave.

Študentov posiela na cestu po vínnych pivniciach

Ako najlepší roadtrip pre študentov na Slovensku ponúkla umelá inteligencia okrem klasických destinácií ako Vysoké Tatry, Slovenský raj či Oravský hrad aj Malokarpatskú vínnu cestu. „Svoj roadtrip môžeš začať v Bratislave a prejsť sa pôvabnými vinárskymi mestečkami Pezinok, Modra a Trnava, pričom sa cestou zastavíte v miestnych vinohradoch a vínnych pivniciach,“ nabáda ChatGPT.

Luxus podľa AI

Pre náročnejších zákazníkov, ktorí vyžadujú luxus, posiela AI do 5-hviezdičkového hotelu Grand Hotel Kempinski vo Vysokých Tatrách, na relaxačný pobyt vo Wellness Hoteli Chopok, či užiť si atmosféru historického zámku Chateau Belá. „Tento historický zámocký hotel sa nachádza vo vinohradníckej oblasti južného Slovenska, obklopený krásnymi vinicami a zvlnenými kopcami. Hotel ponúka luxusné izby, kvalitnú reštauráciu, ktorá ponúka gurmánsku kuchyňu, a vínnu pivnicu so širokým výberom miestnych a medzinárodných vín,“ odporúča AI.

image

Pre náročnejších zákazníkov, ktorí vyžadujú luxus, posiela AI do 5-hviezdičkového hotelu Grand Hotel Kempinski vo Vysokých Tatrách, na relaxačný pobyt vo Wellness Hotely Chopok, či užiť si atmosféru historického zámku Chateau Belá.

Facebook/hotel Château Bela/

Piatkový večer

Ako by si mohol podľa robota stráviť piatkový večer v našom hlavnom meste? Romantický chatbot navrhuje prechádzku Starým Mestom, plavbu po Dunaji či drink s výhľadom. „V Bratislave je veľa strešných barov a reštaurácií, ktoré ponúkajú krásny výhľad na mesto. Jednou z obľúbených možností je Sky Bar, ktorý sa nachádza na 13. poschodí hotela Lindner Gallery Central a ponúka panoramatický výhľad na mesto,“ vysvetľuje chatbot.

image

Na piatkový večer v Bratislave navrhuje AI Nu Spirit Bar.

Facebook/nu Spirit Bar/

Nezabúda však ani na rušný nočný život a bratislavskú klubovú scénu aj keď má trošku zastarené informácie. „Medzi obľúbené kluby patrí Subclub, ktorý sa nachádza v bývalom vojenskom bunkri a klub Nu Spirit, ktorý ponúka zmes elektronickej, funkovej a hip-hopovej hudby,“ navrhuje umelá inteligencia, aj keď Subclub už pár rokov nefunguje. 

Dovolenka pre mladých

ChatGPT navrhuje pre mladých množstvo dobrodružných a adrenalínových zážitkov, od raftingu a kajakovania až po horskú cyklistiku a bungee jumping. „Môžeš sa vydať do Národného parku Slovenský raj na turistiku a horolezectvo, alebo vyskúšať lanové centrum Tarzania, kde si môžeš vychutnať vzrušujúci zážitok z prekážkovej dráhy,“ ponúka umelá inteligencia.

image

Zverejnili rebríček TOP 10 festivalov, ktoré sú najviac ekologické. Je medzi nimi aj obľúbený slovenský event

Nezabúda však ani na kultúru a pre mladých navrhuje navštíviť hudobné festivaly. Konkrétne vypichla Pohodu v Trenčíne a Uprising Reggae Festival v Bratislave.

Lacná dovolenka

Ako tip na lacnú dovolenku neposkytol robot žiadnu konkrétnu destináciu. Navrhol však pár tipov ako na výlete ušetriť peniaze: Využívaj verejnú dopravu. Hľadaj lacné ubytovania alebo vyskúšaj kemping. Stravuj sa v street foodoch. Vydaj sa na pešie túry za bezplatnými historickými pamiatkami.

Najlepšie hotely na Slovensku

Najlepšie hotely mal chatbot vybrať postupne z jednotlivých častí Slovenska. Z východného Slovenska vybral ako najlepší košický Hotel Yasmin, Ďalej odporučil Hotel Beethoven v Bardejove a aj Boutique Hotel Bristol v Poprade. „Tento pôvabný hotel sa nachádza v meste Poprad neďaleko Vysokých Tatier a ponúka krásne zariadené izby, reštauráciu, v ktorej sa podávajú vynikajúce jedlá miestnej kuchyne, a strešnú terasu s nádherným výhľadom na okolitú krajinu,“ opisuje AI.

Zo stredného Slovenska vybral ako najlepší Hotel Grand Matej v Banskej Štiavnici, Hotel Partizan v Nízkych Tatrách či Hotel Liptov pri Aquaparku Tatralandia. Na západnom Slovensku zase vypichol luxusný Hotel Elizabeth v Trenčíne, Hotel Sandor Pavillon v Piešťanoch či Hotel Chateau Gbelany. „Tento úžasný hotel sa nachádza v zrekonštruovanom zámku z 18. storočia, je obklopený krásnymi záhradami a ponúka pohľad do bohatej histórie regiónu,“ píše ChatGPT.

image

Túto obľúbenú európsku krajinu precestuješ len za 49 eur. Stačí jeden lístok, ten platí vo vlakoch, busoch aj v električkách

V Bratislave považuje za najkrajší hotel Grand Hotel River Park na Dunaji no spomenul aj Hotel Arcadiu či Sheraton Bratislava Hotel.

Keď je vonku škaredo

Keď vonku počasie nepraje na výlet s krásnymi výhľadmi podľa chatbota môžeš navštíviť Bratislavský hrad, Tatralandiu či sa kultúrne vyžiť v Slovenskom národnom divadle. „Bratislavský hrad je jednou z najznámejších dominánt na Slovensku a nachádza sa v srdci hlavného mesta. Nachádza sa tam niekoľko múzeí, vrátane Slovenského národného múzea s expozíciami o histórii, kultúre a umení krajiny,“ uvádza robot.

Čo by navštívila na Slovensku konkrétne umelá inteligencia?

„Ako jazykový model AI nemôžem ísť na dovolenku. Na Slovensku je však veľa skvelých dovolenkových miest, ktoré môžete navštíviť v závislosti od vašich záujmov a preferencií,“ odpovedal na otázku - akú destináciu na Slovensku by navštívil chatbot konkrétne. Následne navrhol klasické destinácie ako Bratislavu, Banskú Bystricu, Vysoké Tatry či Slovenský raj. Spomenul však aj hrady a zámky ako Bojnický, Oravský, či Spišský hrad.

 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 21:10