Baia do Sancho na sopečnom ostrove Fernando de Noronha pri pobreží Brazílie vyhrala túto súťaž už šiestykrát.Twitter/ereditsh/
StoryEditor

FOTO Tyrkysová voda a dychberúce výhľady. Toto sú podľa turistov najkrajšie pláže sveta

Michal Čiernik03.03.2023., 13:00h

Najväčšia platforma cestovného poradenstva na svete zverejnila rebríček najlepších pláží podľa recenzentov za minulý rok. Niektoré ťa možno prekvapia.

Lajkuj Brainee.sk na

Tripadvisor.com zverejnil výsledky súťaže za najlepšiu pláž na svete. Táto populárna stránka s recenziami tipmi pre cestovateľov a dovolenkárov každý rok oceňuje obľúbené destinácie, hotely, reštaurácie a aktivity na základe recenzií a názorov zhromaždených od cestovateľov z celého sveta na Tripadvisore počas 12-mesačného obdobia.

Na prvom mieste je brazílsky ostrov

Podľa cestovateľskej stránky je pláž číslo jeden, ktorú si môžete pridať na svoj zoznam, Baia do Sancho na sopečnom ostrove Fernando de Noronha pri pobreží Brazílie. Pláž leží viac ako 321 km od pevninskej Brazílie, do dnešného dňa nazbieralo viac ako 8 500 recenzií, z toho viac ako 90 percent z nich získalo maximálne hodnotenie.

Eagle Beach na Arube si pripísala celosvetovú striebornú medailu. „Pokojná a nedotknutá voda je krásne čistá bez kameňov a morských rias. Pláž sa rozprestiera tak ďaleko, ako len dovidíte,“ opisuje jeden návštevník. Podľa portálu si môžete v blízkosti tejto pláže vybrať z 24 hotelov.

image

Eagle Beach na Arube si pripísala celosvetovú striebornú medailu.

Twitter/ Tripkeya/

Bronz patrí Cable Beach v Západnej Austrálii. Tyrkysová voda a dokonalý biely piesok robí z tejto najznámejšej pláže v regióne jednu z najkrajších na svete.

Čierna pláž na Islande

Štvrté miesto obsadila pozoruhodná pláž Reynisfjara neďaleko dediny Vik na Islande, ktorá má čierne piesky a impozantné skalné útvary. Možno ho poznáte z Game of Thrones. Recenzenti ju opisujú ako „jedinečnú pláž“, ale ak ju navštívite a chcete sa okúpať, musíte si dávať pozor na vlny. Tie tam môžu dosiahnuť až 40 metrov.

image

Štvrté miesto obsadila pozoruhodná  pláž Reynisfjara  neďaleko dediny Vik na Islande.

Twitter/intriper/

V Rebríčku 25 najkrajších pláži sveta sa objavili aj európske dovolenkové destinácie. Síce sa v zozname neobjavili chorvátske pláže, no veľmi blízko sú dve grécke. Pláž Falassarna na západnom pobreží Kréty je známa svojim práškovým bielym a ružovým pieskom, úžasným výhľadom na západ slnka a pokojnou atmosférou. V zozname sa umiestnila na 21. mieste aj vďaka tomu, že je chránenou prírodnou rezerváciou, ktorá je domovom širokej škály flóry a fauny.

image

Toto je pre teba dôležitý rebríček, ak sa chystáš cestovať sám. Zverejnili zoznam destinácií, kde zahynulo najviac turistov

Druho gréckou plážou, ktorá tento impozantný zoznam uzatvára je Lagúna Balos. Toto miesto je jedným z najfotografovanejších miest na ostrove Kréta s hypnotizujúcimi tyrkysovými vodami a panoramatickou krajinou. Občas tu však býva dosť veterno.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
26. apríl 2024 23:18