Toto sú mestá duchov z ktorých sa stali obľúbené turistické destinácie.Twitter/ Gitmeliyiz, Archi_tradition/
StoryEditor

Kedysi plné života, dnes opustené turistické atrakcie. Toto sú najnavštevovanejšie mestá duchov

Michal Čiernik06.02.2023., 16:00h

Prekvitali a boli domovom tisícok obyvateľov, teraz sú z nich opustené a zabudnuté turistické atrakcie. Pozri si výber stratených miest, ktoré obyvatelia navždy opustili a stali sa nečakanými turistickými atrakciami.

Lajkuj Brainee.sk na

Po celom svete sú roztrúsené zabudnuté mestá duchov, ktoré ľudia opustil či už kvôli prírodným katastrofám, alebo ekonomickým ťažkostiam. Dnes sa dlhé roky opustené ulice čoraz viac plnia zvedavými turistami, ktorých lákajú netradičné výlety plné objavovania.

Asi najznámejším mestom duchov je ukrajinské mesto Pripiať. Miesto, ktoré posledný rok bolo živšie, ako by sme si všetci priali, vystriedalo zvedavých fanúšikov apokalyptických filmov za ruských a ukrajinských vojakov. Pred ruským útokom bolo však toto mesto duchov stále častejšie navštevované odvážnymi turistami. V roku 2021 navštívilo černobyľskú zónu na Ukrajine takmer 73 000 tisíc turistov, uvádza DailyMail.

image

Disneyland z tvojej najtemnejšej nočnej mory. V Turecku leží opustené mesto plné stoviek opustených zámkov

Od pustej stredovekej dediny Craco v južnom Taliansku, ktorá bola použitá ako kulisa mnohých filmov, až po mesto Pripjať na Ukrajine, ktoré bolo evakuované v roku 1986 kvôli černobyľskej katastrofe. Celý výber opustených miest duchov nájdeš v našej galérii.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 07:26