Iguana IslandPrivate Islands Inc.
StoryEditor

Lacnejší ako domy v Bratislave. Uprostred exotického Karibiku si môžeš kúpiť ostrov aj s ľuďmi

Miroslav Kamody06.11.2023., 10:00h

Súčasný vlastník ostrova je dokonca ochotný zjednávať o cene - zasiahlo ho totiž úmrtie v rodine. Okrem toho sa Iguana Island predáva ešte aj s vlastným personálom. To všetko za cenu domu v Bratislave.

Lajkuj Brainee.sk na

Nájsť si vlastné bývanie v aktuálnej ekonomickej situácii je doslova umením. Pokiaľ nemáš dostatočné úspory či pomoc od rodiny v podobe založenej nehnuteľnosti, príliš sa nepohneš. A už tobôž nie v Bratislave, kde sú ceny nehnuteľností rovnako vysoko, ako rastúce veže v novom centre mesta.

Pokiaľ by si si chcel kúpiť dom v meste (bez ohľadu na mestskú časť), ceny začínajú na sume 370-tisíc a šplhajú sa až k 2,5 milióna eur (nie, vážne). A to už sú sumy, za ktoré sa môžeš porozhliadnuť aj po úplne iných nehnuteľnostiach.

image

Bratislavské letisko sa môže pochváliť novými linkami. Z hlavného mesta odteraz môžeš letieť priamo do Karibiku či Vietnamu

Ostrov za babku

Ako informuje britský portál Metro, na predaj je totiž päťhektárové útočisko s názvom Iguana Island, ostrov pokrytý kokosovými palmami a banánovníkmi, obklopený krištáľovo čistou vodou. Nachádza sa 19 kilometrov od pobrežia Nikaraguy v Karibskom mori a je na predaj za 475-tisíc dolárov (približne 443-tisíc eur).

Nejde však len o kus neobývanej zeme uprostred mora. Na ostrove sa nachádza trojlôžkový dom s dvoma kúpeľňami, jedálňou, barom, verandou a bazénom. Každá izba je dostatočne veľká na to, aby sa do nej zmestila manželská posteľ aj s nočnými stolíkmi. Dom zdobia žlté steny, zelené okná a nábytok z tmavého dreva.

Na druhej strane ostrova sa nachádza ubytovanie pre hostí alebo zamestnancov, pričom predaj je spojený so skupinou dlhotrvajúceho personálu ostrova, ktorý zahŕňa manažéra na mieste a správcov, ktorí radi zostanú na ostrove pracovať pre nových majiteľov ostrova.

Blízko, a predsa dostatočne ďaleko

Miesto je skvelé pre milovníkov šnorchlovania a potápačov s bohatstvom tropických rýb v okolitých vodách a popri mori je promenáda spolu s 28-metrovou vyhliadkovou vežou. Záložný generátor, septik a záchytný systém robia ostrov celkom sebestačným spolu s vodou, televíziou, internetom, mobilnými telefónmi a elektrickou energiou.

image

Slovensko malo mať prístup k moru, megalomanský plán mohol zmeniť dejiny, Železničným tunelom na vlastný ostrov na Jadrane

Ostrov je vzdialený 45 minút jazdy lietadlom od hlavného mesta Nikaraguy Managua. Okrem toho ti stačí krátky výlet loďou, aby si sa dostal do mestečka Bluefields a jeho reštaurácií, barov a obchodov.

Sebestačné miesto

„So svojou dobre udržiavanou infraštruktúrou a nízkymi mesačnými poplatkami za údržbu by sa Iguana Island ľahko mohol premeniť na útočisko pre organizáciu alebo premeniť na zdroj príjmov z prenájmu s konkurencieschopnejšími sadzbami ako iné ostrovné oblasti z Nikaraguy,“ píše sa na webe Private Islands Inc.

image

Iguana Island

Private Islands Inc.

„Mohol by tiež poskytnúť bezpečné, idylické miesto na odpočinok – s oveľa menším rozpočtom, ako by ste našli na porovnateľných tropických ostrovoch. Z dôvodu úmrtia v rodine má súčasný vlastník na trhu Iguana Island za zníženú cenu a všetky rozumné ponuky budú brané do úvahy.“ Tak čo, kupuješ? 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 09:03