Operátori tiesňovej linky sa podelili o svoje najhoršie zážitkyUnsplash/Dimitri Karastelev
StoryEditor

Telefonáty hrôzy. Operátori na tiesňovej linke sa podelili o svoje najhoršie zážitky, ktoré sa im stali počas služby

Nikola Michalkova02.09.2023., 12:00h

Pomáhajú ľuďom a pritom sú len hlasom z telefónu. Musia vždy zachovať chladnú hlavu a nemôžu podľahnúť stresu. Dispečeri na tiesňových linkách niekedy ale zažívajú naozaj desivé situácie.

Lajkuj Brainee.sk na

Ďalší prípad je naozaj až neuveriteľný. Veď si predstav, že sa prebudíš a nad sebou uvidíš svoju matku, ktorá v ruke drží kladivo. „Zavolal mi 50-ročný muž, ktorý žil so svojimi rodičmi. Zobudil sa zo spánku a nad ním stála jeho 75-ročná matka s kladivom a ďalším náradím. Počul, ako jeho otec vo vedľajšej izbe stoná. Kladivom práve rozbila hlavu 81-ročného otca. Volajúci vyšiel von, aby privolal pomoc. Počas volania videl matku cez kuchynské okno, ako čistí zakrvavené zbrane.“ Ako z hororu. 

Ukázalo sa, že manžel počas 60 rokov, čo boli manželia, ženu neustále znevažoval. Hovorieval jej, aby mu robila sendviče či podobné veci. Keďže už mal svoje roky, nemal šoférovať, čo mu zase vyhadzovala na oči ona. Situácia sa vyhrotila v momente, keď mu žena povedala, že nemá prísady na sendvič a on jej na to povedal, že ich pôjde autom kúpiť.

image

Operátori tiesňovej linky sa podelili o svoje najhoršie zážitky

Brainee x Canva

Žena sa bez slova vybrala do garáže, vzala náradie a následne ho ním zozadu udrela. Policajti ešte stihli zistiť, kto ho udrel, keď stratil vedomie a neprebral sa. Žena napokon vo veku 75 rokov dostala doživotie. 

Vyhrážanie sa zabitím a či telefonát od ducha

Niektoré prípady majú aj šťastný koniec, hoci samotný priebeh dokáže rozbúchať srdce a zvýšiť tlak. Ďalší používateľ opísal prípad, keď do domu staršieho muža vnikol cudzí muž, ktorý sa mu vyhrážal zabitím.

„Zavolal na 911, keď do jeho domu niekto vnikol. Muž bol dosť múdry na to, aby zavolal a telefón skryl. Počula som všetko, čo sa dialo. Počula som, ako muž prosí, aby ho nezabíjal. Ďalší muž v pozadí prisahal, že ho zastrelí do tváre. Bála som sa čokoľvek povedať, aby som neprezradila, že obeť volala. Bol to najdlhší hovor v mojom živote a myslela som si, že budem počuť, ako toho muža zavraždí. Nakoniec sa polícia dostala na miesto rýchlo, obkľúčila budovu a chytila votrelca, ktorý sa snažil utiecť oknom.“ Votrelca zatkli a starý pán prežil s pár ranami, keď ho muž niekoľkokrát udrel. 

image

Najnechutnejší sériový vrah Československa. Hubert Pilčík obete bil a pálil, 12-ročné dievča uväznil a znásilňoval

Posledný prípad má nádych záhadnosti. Operátorovi zavolala žena, ktorá mu oznámila, že má ťažkosti s dýchaním. Na miesto poslal sanitku, pričom ženu počas toho na linke upokojoval. Akonáhle jej oznámil, že záchranári sú pred dverami, odpovedala dobre a položila. O minútu neskôr zdravotníci volali, že nikto neotvára dvere. Následne tam prišiel šerif, ktorý sa nachádzal v blízkosti a dostali sa dnu. Ubehlo päť minút a zdravotníci sa ohlásili s otázkou, kto na linku volal.

Operátor odpovedal, že staršia pani, ktorá v dome žila. „Povedal mi, že sa potrebuje porozprávať s mojím vedúcim. Ten potvrdil informáciu a opýtal sa, čo sa deje. Ukázalo sa, že pani bola už nejakú dobu mŕtva. Mysleli si, že som si pomýlil volajúceho, ale ďalší dispečeri si prehrali nahrávku a potvrdili, že to bola žena. Sanitka ženu previezla do nemocnice a od lekárov sme sa dočkali rovnakých telefonátov. Takže sme si všetci mysleli, že mi volal duch.“

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. máj 2024 13:04