Modelke ukradli identituInstagram/yaelaris/
StoryEditor

Modelke ukradli identitu, jej telo pretvorili na sexuálnu bábiku. Spoločnosť sa tvárila, že produkt je priamo od nej

kam02.01.2023., 13:00h

26-ročná modelka úplnou náhodou zistila, že čínska spoločnosť ukradla jej identitu a telo na to, aby mohla vytvoriť a predávať sexuálnu bábiku s jej výzorom.

Lajkuj Brainee.sk na

Krádež identity dokáže človeku spôsobiť obrovské problémy. Svoje by o tom vedela povedať aj 26-ročná modelka Yael Cohen Aris, ktorá zostala v šoku po tom, ako zistila, že jedna spoločnosť vytvorila sexuálnu bábiku, ktorá vyzerá presne ako ona.

Ako informuje portál LadBible, okrem samotného zneužitia výzoru spoločnosť údajne „ukradla jej identitu“. Na propagáciu totiž použili aj jej meno a videá z jej sociálnych sietí.

image

Neurovedec o sledovaní porna: Nie je dobré ani zlé, keď si však nedáš pozor, budeš mať v posteli problémy

Aris na to pritom prišla úplnou náhodou. Jeden z jej sledovateľov na Instagrame ju informoval, že čínska spoločnosť s názvom Doll Studio vyrobila hračku, ktorá sa na ňu takmer presne podobala.

Rovnaké detaily

To, že nejde náhodu, podľa modelky potvrdzujú aj detaily samotnej bábiky. Dokonca má totožné aj drobné znamienko na tvári. Podľa vyjadrení izraelskej modelky má bábika aj rovnaké meno ako ona.

O tomto zistení prvýkrát hovorila minulý rok v šou This Morning. „Právne by sme mali povedať, že to údajne vyzerá ako ty, ale je to trochu do očí bijúce, pretože na predaj veci používajú fotografie a videá z vášho účtu na Instagrame. Má dokonca tvoje meno!” povedal jeden z moderátorov.

image

Modelke ukradli identitu

Doll Studio/

„Toto naozaj závisí od súhlasu. Toto je tvoja identita, ktorá je odobratá a toto je sexuálna bábika, tak aký je to pocit, keď to vidíte?“ dodala druhá moderátorka. Yael na to reagovala tak, že v skutočnosti „nemá nič proti“ spoločnosti alebo priemyslu sexuálnych bábik, len jej o tom nič nepovedali.

Spoločnosť klamala

Rozhodne nesúhlasila s tým, aby bola jej podobizeň použitá, a aj to je len jedna z vecí, ktorá je na tom mimoriadne čudná. „Je to dvojnásobne nesprávne, pretože je to spojené s mojou identitou. Nie je to len bábika, ktorá vyzerá ako ja – nikdy sa netajili tým, že je to bábika odo mňa.“

Modelka využila právnu radu a teraz bojuje za to, aby bola bábika odstránená z predaja, nie o to, aby na tom získala nejaké peniaze. „Malo by sa to dostať z regálov. Možno sa porozprávame, keď sa to stane,“ povedala.

„Myslím si, že to najlepšie, čo z tohto príbehu vyplýva, je poučiť sa – len sa pokúsiť priniesť skutočnú konverzáciu o našom súkromí, ak sa oň chceme podeliť online.“

Vidí v tom aj pozitíva

Na druhú stranu to má podľa Yael aj pozitívnu stránku. Snaží sa využiť to, že ju chce niekto takto napodobňovať a brať to ako kompliment. „Vo všetkom, čo sa deje, sa vždy snažím vidieť svetlú stránku,“ povedala.

image

Muž si kúpil sexuálnu bábiku, ktorá vyzerá presne ako jeho žena. Používa ju, keď tá na neho nemá náladu

„Urobili to bez môjho súhlasu, používajú to na komerčné účely, je to sexuálna bábika, všetky tieto bláznivé veci, ale znamená to, že ma ľudia považujú za príťažlivú, takže som sa rozhodla vidieť to ako lichotivé. Každý sa rád cíti atraktívny. Zobrali ma - náhodné dievča z Izraela,“ dodala na záver.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 13:06