Roblox bude prijímať zamestnancov priamo v hre.Roblox
StoryEditor

Najoriginálnejší pracovný pohovor? Spoločnosť Roblox víta záujemcov priamo vo svojej hre

iDnes.czHonza Srp28.08.2023., 10:00h

Spoločnosť Roblox prevádzkujúca rovnomennú videohernú platformu plánuje jej využitie aj pre potreby náboru nových zamestnancov. Okrem školiaceho centra v nej bude organizovať aj prijímacie pohovory.

Lajkuj Brainee.sk na

V technických profesiách panuje veľký nedostatok dopytu po zamestnancoch nad ich ponukou a tak musí byť HR oddelenie pri nábore kreatívne. S tým sa samozrejme stretáva aj spoločnosť Roblox, ktorej rovnomennú platformu na hranie hier používa zhruba 40 miliónov ľudí denne a tak prišla so zaujímavou metódou oslovovania potenciálnych záujemcov o prácu, píše Honza Srp z portálu iDnes.

image

Online svet zažíva novú etapu svojho vývoja. Jeho metaverzy sú však plné nenávisti a predsudkov

Náborová miestnosť v aplikácii

Priamo vo svojej aplikácii totiž vytvorila náborovú miestnosť, kde si všetci návštevníci môžu ľahko zistiť, ako by asi taký ideálny uchádzač mal vyzerať, naštudovať si v predstihu všetky potrebné dokumenty a prípadne si vyskúšať cvičné úlohy.

„Kandidáti sa tu môžu dozvedieť viac o zložitých technických výzvach, ktoré riešime, a o inováciách, ktoré presadzujeme, prostredníctvom pútavých akcií, podcastov a rozhovorov so zamestnancami Robloxu,“ chváli sa spoločnosť na svojich oficiálnych stránkach.

Všetko si môžete zadarmo vyskúšať aj vy, server je voľne dostupný každému. Roblox dokonca plánuje v budúcnosti svoju platformu využívať aj priamo na pracovné pohovory, hoci teda náborári uvidia len jeho virtuálneho avatara.

Eliminovať negatíva

Tento spôsob podľa vývojárov „odstraňuje geografické obmedzenia plynúce z klasického náborového procesu a eliminuje negatíva, čo patrí k statickým náborovým prístupom, ako sú webové stránky a videokonferenčné schôdzky.“

Vďaka pandémii covidu sme si už overili, že fyzická prítomnosť na pracovisku nie je v mnohých prípadoch úplne potrebná, ale predsa len, prijímací pohovor cez hernú platformu je ešte o krok ďalej. Aby sa raz zamestnávatelia nečudovali, že namiesto skutočného človeka najali len klienta umelej inteligencie.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 08:07