Chceš pracovať v Disneylande?Wikimedia/Flightlog – Dsc_0272/
StoryEditor

Zábavný park v Paríži ponúka tisícky nových pracovných miest. V Disneylande môžu pracovať aj Slováci, ponúka nadpriemerný plat

Michal Čiernik02.12.2023., 12:00h

Disneyland v Paríži prijme až 8 500 zamestnancov so zameraním na obsadenie kritických pozícií v oblasti údržby.

Lajkuj Brainee.sk na

Zábavný park sa chystá začať masívnu náborovú akciu, ktorej cieľom je prijať 8 500 nových zamestnancov, pričom 1 500 z nich na trvalý pracovný pomer.

Napriek svojej celosvetovej sláve čelí park problémom v dôsledku nedostatku pracovných síl, najmä v profesiách nevyhnutných pre údržbu, píše Euronews. Manažéri ľudských zdrojov v Disneylande v Paríži vyjadrili naliehavosť náboru kvalifikovaných jednotlivcov schopných udržiavať a opravovať atrakcie, pričom súperia s tvrdou konkurenciu medzi parkami o odborníkov so skúsenosťami.

Hľadajú hlavne technikov a inžinierov

Park aktívne hľadá kandidátov pre viac ako tridsať profesií zapojených do obnovy atrakcií, vrátane technikov a inžinierov. Celkovo je v tejto oblasti k dispozícii viac ako 120 stálych pozícií, v ktorých sa dá pracovať.

image

Tomuto sa povie vianočný bonus. Miliardársky šéf zaplatil svojim 1200 zamestnancom výlet do Disneylandu

Pre začiatočníkov bez väčších skúseností ponúka Disneyland o dve percentá vyšší plat ako je minimálna mzda. Vo Francúzsku bol však minimálny čistý príjem tento rok na úrovni približne 1330 eur.

Jeden z najväčších zamestnávateľov v krajine

Táto náborová iniciatíva nie je v parížskom Disneylande ojedinelá. Minulý rok park oznámil, že počas svojej každoročnej kampane plánuje prijať niekoľko tisíc zamestnancov. So súčasnou pracovnou silou takmer 16-tisíc zamestnancov si park vyslúžil uznanie Národného inštitútu pre štatistiku a ekonomické štúdie ako „jedno z najväčších zariadení vo Francúzsku“. 

Po zvládnutí výziev zdravotnej krízy, ktorá viedla k dočasnému prepusteniu takmer tisíc zamestnancov, sa Disneyland Paris teraz zameriava na rozšírenie svojej pracovnej sily.

S nedávnym otvorením „The Avengers Land“ a pripravovanými plánmi na rozšírenie ďalšej tematickej oblasti Disneyland Paris očakáva desaťnásobný nárast svojich náborových potrieb. 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 11:02