Dokáže skutočne Tesla zaznamenávať duchov?Tiktok/yailinmurillo/
StoryEditor

VIDEO Dokáže skutočne Tesla zaznamenávať duchov? Senzory auta ich údajne zachytili na cintoríne pri dome z kultového V zajatí démonov

Michal Čiernik24.01.2024., 12:00h

Detailný asistenčný senzor Tesla Vision dokáže údajne zachytávať duchov. Najnovšie sa toto strašidelné zistenie umocnilo novým virálnym videom, v ktorom kamery auta zaznamenali pohybujúce sa postavy na cintoríne v blízkostí známeho hororového domu.

Lajkuj Brainee.sk na

Séria V zajatí démonov si vyslúžila svoju povesť jednej z najstrašidelnejších filmových sérií aj vďaka faktu, že bola inšpirovaná skutočným strašidelným domom. V priebehu rokov ľudia hlásili, že zažívajú nevysvetliteľné a strašidelné incidenty, kedykoľvek prechádzajú okolo domu Arnold Estate v americkom Burrillville na Rhode Islande. 

image

Sleduje auto tvoj chúlostivý život? Známe automobilky zhromažďujú extrémne citlivé osobné údaje, nedá sa s tým nič urobiť

Nedávno si strašidelný zážitok z tohto miesta odniesli aj vodič a pasažieri Tesly, keď ich auto údajne rozpoznalo duchov, ktorí sa potulovali cintorínom susediacim so skutočným hororovým domom. Pridal sa tak k desiatkam šoférov, ktorí nasnímali pomocou svojej Tesly údajné nadprirodzené bytosti. Alebo sa pridal len k skupine smoliarov, ktorým sa pokročilí asistenčný systém v moderných elektromobiloch pokazil.

Nepodarená aktualizácia

Prvé videá s „duchmi“ na obrazovkách GPS Tesly sa objavili pred troma rokmi, tesne po prechode z radarovej na optickú metódu vyhodnocovania okolia vozidla pomocou kamier – Tesla Vision. Nová metóda bola súčasťou výmeny staršej verzie autopilota na novšiu verziu FSD (Full Self-Driving).

Citlivejšie senzory a kamery na snímanie vonkajšieho priestoru mali vozidlu počas autopilota pomôcť pri detekcií potencionálnych prekážok či ľudí na vozovke a následne zabrzdiť. Stále častejšie sa však objavovali prípady takzvaného falošného pozitívneho brzdenia, kedy auto bezdôvodne spomalilo alebo zastavilo, aj keď na ceste nebola žiadna prekážka. Kvôli tejto poruche musela spoločnosť vtedy stiahnuť 12-tisíc vozidiel.

@natashavlogs Can a Tesla see ghosts? 😱 ¿Puede un Tesla ver fantasmas?😱 many Teslas have experienced similar situations where their Tesla detects "people" in graveyards when nobody is actually there 😱 Parece que muchos Teslas han experimentado situaciones similares en las que su Tesla detecta "personas" en los cementerios cuando en realidad nadie está allí. 😱  #tesla #teslapro #ghost #autopilot #fsd #spooky #halloween #ghosts #fyp #Viral #fypage #fypシ゚viral #foryou #parati #paratii #usa #usatiktok #eeuu #teslavision #electric #ev #cemetery #graveyard #happyhalloween ♬ sonido original - Natasha Vlogs

Pod strašidelnými videami z cintorínov sa za tie roky objavilo množstvo teórii. V skutočnosti sú však len dve možnosti, buď sa senzory pokazili a „duchovia“ sú len chybou v systéme, ktorá väčšinou po jeho reštartovaní zmizne. Alebo citlivé senzory pracujú správne a mýlia si predmety ako pomníky či kvety za deti a zvieratá, ktoré následne znázorňujú na obrazovke GPS.

Samozrejme sa stále nájdu lovci duchov, ktorí tejto senzácii veria a naschvál sa vo svojich elektromobiloch premávajú po cintorínoch, len aby podporili túto senzáciu.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/auto, menuAlias = auto, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 06:46