Vešci Baba Vanga a Nostradamus.Pixlr/Wikipedia/
StoryEditor

Baba Vanga a Nostradamus sa zhodli v predpovediach na rok 2025. Čo nás podľa známych prorokov čaká?

Sarah Dobiašová21.10.2024., 13:00h

Rok 2025 nám už pomaly klope na dvere, mnohí z nás začínajú premýšľať o tom, čo nás čaká. Zvyčajne sa s Novým rokom spájajú nové začiatky a optimistické vyhliadky, no ak sa máme spoliehať na proroctvá dvoch najznámejších jasnovidcov, Baba Vangu a Nostradama čaká nás viac temnoty ako nádeje.

Lajkuj Brainee.sk na

Ako píše portál JOE.co.uk, Baba Vanga je bulharská mystička, ktorá sa preslávila svojimi predpoveďami s viac než 85-percentnou presnosťou, vrátane udalostí z 11. septembra či katastrofy v Černobyle. Aj po svojej smrti v roku 1996 zanechala proroctvá, ktoré dodnes vzbudzujú zvedavosť a obavy. Jej slová sú často zahalené tajomstvom, no to nezabránilo mnohým, aby ich brali vážne.

Na druhej strane, Nostradamus, francúzsky astrológ a prorok zo 16. storočia, ktorý sa preslávil predpoveďami ako veľký požiar Londýna či útoky na Hirošimu, je uznávaný možno ešte o čosi viac. Obaja proroci nás teraz varujú pred hroziacimi katastrofami v roku 2025, pričom hovoria o vojnách, ktoré zasiahnu pevninskú Európu.

Vanga varuje pred „ničivou“ vojnou, ktorá zasiahne Európu, a Nostradamus predpovedá „kruté konflikty“ na našom kontinente. „Starodávna pliaga bude horšia než nepriatelia,“ tvrdí Nostradamus, čo môže naznačovať, že budeme čeliť vnútorným problémom, ktoré budú oveľa ničivejšie a zložitejšie než akýkoľvek útok zvonku.

image

Atentát na Putina, teroristické a biologické útoky ale aj liek na rakovinu. Takto bude vyzerať rok 2024 podľa baby Vangy

Vanga taktiež tvrdí, že v najbližších štyroch rokoch nás čaká energetická kríza, ktorá nás prinúti vyslať expedíciu na Venušu, planétu, ktorá nie je ani zďaleka vhodná pre ľudský život. Čo by sme tam mohli nájsť, však ostáva záhadou.

Ďalšie predpovede hovoria o roztopení polárnych ľadovcov v roku 2033, čo by mohlo spôsobiť závažné stúpanie hladiny morí, a v roku 2076 Vanga tvrdí, že sa komunizmus opäť dostane k moci, čo spôsobí politické napätie na celom svete.

Budúcnosť našej planéty však môže byť ešte temnejšia. Podľa prorokov nás v 22. storočí čaká kontakt s mimozemskými civilizáciami a globálne sucho, ktoré ochromí svet. A v ďalekej budúcnosti, v roku 3005, sa možno dočkáme vojny medzi Zemou a civilizáciou z Marsu.

Znie to ako dej apokalyptického filmu, no ak majú Baba Vanga a Nostradamus pravdu, realita by mohla byť ešte desivejšia. Otázkou ostáva, ako sme pripravení čeliť takej budúcnosti.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
21. október 2024 20:40