Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu.X/Ittimania/
StoryEditor

VIDEO Fanúšik v Saudskej Arábii zbičoval futbalistu. Po prehratom zápase mu spôsobil poriadne rany na chrbte

Antiyoutuber13.04.2024., 09:47h

Že sa futbal mení a podľa mnohých fanúšikov nie práve k dobrému, je známa vec. Viacero slávnych a úspešných futbalistov odišlo do Saudskej Arábie za lepšou výplatou. Čo sa tam však niekedy deje, je zarážajúce. Po finále saudského futbalového Superpohára teraz jeden fanúšik neudržal emócie na uzde a futbalistu zo svojho obľúbeného klubu pri odchode z ihriska zbičoval.

Lajkuj Brainee.sk na

Fanúšikovia európskeho futbalu sú zvyknutí na všeličo. Od vulgárnych pokrikov, hádzania téglikov na ihrisko, až po potýčky medzi fanúšikmi, to všetko sa dá povedať súčasťou väčšiny vypätých súbojov u nás. Často však za takéto nevhodné správanie prichádzajú tučné pokuty ako pre agresorov, tak aj pre kluby.

Čo sa však teraz stalo v Saudskej Arábii, vo futbalovom svete nemá obdobu. V krajine tepla a bohatých šejkov majú niektorí z nich pocit, že si môžu dovoliť čokoľvek. Jeden taký zbohatlík a fanúšik futbalu sa teraz rozohnil nad zlým výkonom svojho obľúbeného tímu. Povedal si, že hráča potrestá po svojom, píše Matěj Čech pre Antiyoutuber. 

image

Cristiano Ronaldo doplatil na cudziu kultúru. Za bozk fanúšičke mu hrozí až 99 rán bičom

Vo finálovom zápase Saudskoarabského Superpohára sa proti sebe postavili tímy Al-lttihad a Al-Hilal. Oba kluby sčítajú niekoľko svetových hviezd. Al-Hilal v zápase však úplne dominoval a svojho súpera porazil 4:1. Jediný hráč, ktorému sa podarilo prestreliť brankára Al-Hilalu, bol marocký futbalista Abderrazak Hamdalláh, ktorý svojou strelou v 21. minúte aspoň na chvíľu potešil fanúšikov.

Na konci zápasu sa však nálada fanúšikov Ittihadu zhoršila a slabý výkon svojho tímu chceli hráčom vysvetliť po svojom. Najviac si to paradoxne odniesol strelec jediného gólu.

Vytiahol na futbalistu bič

Keď sklamaný odchádzal z ihriska do kabín, začali naň rozzúrení fanúšikovia pokrikovať. Maročan sa však bránil a niektoré nadávky im vrátil. Bod zlomu nastal, keď Hamdalláh prudko vystriekol na jedného z divákov vodu z fľaše, ktorú držal v ruke. To fanúšika vytočilo natoľko, že sa neudržal a vytiahol bič.

Dvakrát sa mu pomerne silno podarilo futbalistovi udrieť, kým ho jeho pravdepodobne kamaráti v tomto zvláštnom konaní zastavili. V ten moment vznikol veľký zmätok, pri ktorom niekoľko futbalistov z Al-lttihadu okamžite naskočilo na plot, pravdepodobne s úmyslom brániť svojho spoluhráča.

Že išlo o skutočne silné rany, sa následne ukázalo na sociálnych sieťach, kde sa začali šíriť fotky ukazujúce chrbát futbalistu. Fanúšikovia klubu nechápu, ako sa niečo také mohlo vôbec stať. Volajú po dôkladnejších kontrolách fanúšikov. Že sa na štadióne objavil divák s bičom, je podľa nich niečo nepredstaviteľné. „Kde boli organizátori? Ako mohli dovoliť, aby bol takto napadnutý?“ píše jeden z nich na platforme X.

Portál Antiyoutuber patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
13. apríl 2024 09:47