Cristiano Ronaldo doplatil na cudziu kultúru.Ahmed Yosri/Reuters
StoryEditor

Cristiano Ronaldo doplatil na cudziu kultúru. Za bozk fanúšičke mu hrozí až 99 rán bičom

Michal Čiernik11.10.2023., 13:00h

Futbalová hviezda saudskoarabského tímu Al-Nassr nevedomky porušila iránsky zákon. Ak sa do krajiny vráti, hrozí mu tvrdý trest.

Lajkuj Brainee.sk na

Cristiano Ronaldo so svojim tímom nedávno navštívili iránske hlavné mesto Teherán, kde odohrali svoj úvodný skupinový zápas ázijskej Ligy majstrov. Zápas s domácim Persepolisom vyhrali 0:2 a hoci Ronaldo neskóroval, splnil si svoje povinnosti tak ako na ihrisku, tak aj mimo neho.

image

Trávnik na Tehelnom poli brázdi Cristiano Ronaldo. Najlepšie zarábajúci futbalista obľubuje luxusné vily, v týchto krajinách ich vlastní

Po zápase sa mal totiž stretnúť s miestnou umelkyňou Fatimah Hamami, ktorá napriek tomu, že je z 85 percent paralyzovaná, robí úchvatné realistické portréty. Ako Ronaldova obrovská fanúšička namaľovala s jeho podobizňou viac obrazov a pri ich stretnutí mu dva darovala. Futbalista jej ako odmenu dal podpísaný dres, vrúcne objatia a bozk.

To však robiť nemal. Zákony šaría, ktoré v tejto krajine platia, to prísne zakazujú. Podľa iránskych médii v jeho neprítomnosti preto odsúdili na 99 rán bičom, ak sa ešte niekedy rozhodne Irán navštíviť. Napriek tomu, že to futbalista myslel dobre a aj pre samotnú Fatimu to bol podľa zverejnených záberov obrovský zážitok, prísne zákony v krajine sú nezlomné a platia aj pre takú hviezdu, akým je Ronaldo. Je však nepravdepodobné, žeby Ronaldo krajinu niekedy navštívil a tým sa dočkal trestu.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 10:07