Známemu liverpoolskemu futbalistovi uniesli rodičov.Twitter/centregoals, Brfootball/
StoryEditor

Známemu liverpoolskemu futbalistovi uniesli otca. Stovky protestujúcich žiadajú jeho prepustenie

Michal Čiernik02.11.2023., 15:00h

Stovky ľudí sa v utorok zhromaždili na masovom proteste v kolumbijskom Barrancase. Požadujú prepustenie otca hviezdy Liverpoolu FC Luisa Díaza.

Lajkuj Brainee.sk na

Luisa Manuela Díaza a jeho manželku Cilenis Marulandu v sobotu uniesli ozbrojení muži na motorkách na čerpacej stanici v ich rodnom meste Barrancas.

Marulandu neskôr zachránili, ale Díaz starší je stále nezvestný. V krajine kvôli tomu prebieha veľká policajná a vojenská pátracia operácia.

Video zverejnené novinárom Aldairom Rodríguezom Suárezom na X, predtým známej ako Twitter, ukazuje ľudí pochodujúcich mestom, pričom niektorí majú na sebe tričká s tvárou Díaza staršieho a mnohí ďalší držia vztýčené biele balóny a skandujú za jeho prepustenie.

Poznajú únoscov

V pondelok kolumbijská polícia oznámila, že identifikovala ľudí, ktorí sa mohli podieľať na únose. „Máme jasno čo sa týka ľudí, ktorí mohli byť spojení s incidentom,“ povedal v pondelok na tlačovej konferencii generál Alejandro Zapata, zástupca šéfa národnej polície. Za informácie, ktoré pomôžu pri záchrane Díaza, polícia ponúkla odmenu až 200 miliónov pesos (47-tisíc eur), uvádza CNN. 

„Keď dôjde k udalostiam, ako je táto, vo všeobecnosti to nie je spontánne, páchatelia si čin poriadne naplánujú,“ vysvetlil Zapata. Pátracia akcia, na ktorej sa zúčastňuje 130 policajtov z rôznych policajných oddelení a 120 vojakov – ako aj dve motorizované čaty, bezpilotné lietadlo, vrtuľníky a lietadlo so špecializovaným radarom – sa v pondelok prehnala lesom na hraniciach s Kolumbiou a Venezuelou.

image

Mohol svet vyzerať inak? Jedného z prvých komerčných výrobcov solárnych panelov uniesli a prinútili ho zrušiť svoj projekt

Špekulovalo sa, že únoscovia sa pokúsia previesť Díaza staršieho cez hranicu do Venezuely. Zapata ale povedal, že nemajú žiadne dôkazy, ktoré by naznačovali, že sa tak stalo. „Vieme, že k únosu došlo v pohraničnom regióne La Guajira," doplnil šéf polície. „V tejto chvíli však nemáme žiadne dôkazy, ktoré by nám naznačoval, že hranicu prekročili,“ dodal.

Liverpool stojí za svojím hráčom

Luis Díaz mladší zmeškal nedeľňajšie víťazstvo Liverpoolu v Premier League nad Nottinghamom Forest 3:0, v ktorom jeho spoluhráč Diogo Jota po strelení gólu na znak podpory zdvihol nad hlavu Kolumbijčanov dres s číslom sedem.

„Jediná vec, ktorú môžeme urobiť je, že sa ho pokúsime podporiť, ako len môžeme,“ povedal asistent manažéra Liverpoolu Pepijn Lijnders novinárom pred stredajším pohárovým zápasom v Bournemouthe. Pri víťazstve 1:2 však Díaz znovu chýbal. „Veľa vecí z pohľadu tímu, žiaľ v tomto smere nemôžeme spraviť. Dúfame však, že úrady nájdu jeho otca a že bude opäť všetko v poriadku,“ dodal Ljidners.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
28. apríl 2024 11:24