102-ročného muža na invalidnom vozíku mesto prinútilo vyčistiť grafity na jeho plote.X/Unlimited_ls/
StoryEditor

102-ročného muža na vozíku mesto prinútilo vyčistiť grafity na plote. Hrozili mu tisícovými pokutami, aj keď sa ledva hýbe

Michal Čiernik02.04.2024., 13:30h

102-ročný muž z Kalifornie pripútaný na invalidný vozík dostal príkaz, aby spolu so svojím 70-ročným synom premaľoval svoj posprejovaný plot, inak mu bude hroziť mastná pokuta. Vandali so sprejmi mu tam však chodia opakovane už roky a dedko si s nimi nevie rady.

Lajkuj Brainee.sk na

Victor Silva bol prinútený premaľovať čierno-červené graffiti na zadnom plote svojho domu, v ktorom žije posledných 80 rokov. „Mal som len valček a štetec,“ povedal Silva podľa New York Post.

Ak by Silva príkaz nesplnil, čelil by pokute 1 100 dolárov (1 024 eur) – vrátane ďalších 1 277 dolárov (1 188 eur) pri každej opätovnej kontrole.

image

Príbeh ako z filmu Terminál. Muž býval mesiace na letisku: Z dôchodku si nedokázal zaplatiť podnájom

Opakujúci sa problém

Dôchodca na vozíku povedal, že sám maľoval opakujúce sa graffiti roky bez problémov, ale keď zostal pripútaný na vozíku, trochu sa to skomplikovalo. „Za dva mesiace budem mať 103 rokov. To to trochu spomalilo, viete,“ dodal Silva.

Silvova rodina podala na toto „absurdné“ konanie mesta v súvislosti s opakujúcim sa problémom sťažnosť. „Je to ako zlý vtip. Keď jazdíte po meste a vidíte, ako je celé posiate graffitmi. Jednoducho, neviem, čo mám povedať,“ rozhorčene priznala Silvova nevesta Elena.

Bremeno teraz padá na jeho syna, 70-ročného Victora Silvu Jr., ktorý tvrdí, že graffiti sa neustále objavujú bez ohľadu na to, čo robia. „Je ťažké s tým držať krok, pretože hneď ako to natrieme, graffiti sa opäť objavia,“ povedal Silva Jr. „Bol by som zvedavý, či existujú ďalší storoční ľudia, ktorí sú takto obťažovaní,“ dodal Silva mladší.

menuLevel = 2, menuRoute = notsorry/news, menuAlias = news, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
30. apríl 2024 20:49